Ana SayfaDünyaYunanistan’daki yangın: “Ciddi belirtiler var, kasten çıkarılmış olabilir”

Yunanistan’daki yangın: “Ciddi belirtiler var, kasten çıkarılmış olabilir”

HABER MERKEZİ – Yunanistan’da hükümet yetkilileri, en az 83 kişinin yaşamını yitirdiği yangınların kasten çıkarılmış olabileceğini, buna dair ‘ciddi belirtiler’ olduğunu açıkladı.

Yunanistan Kamu Düzeni ve Vatandaşı Koruma Bakanı Nikos Kostas, başkent Atina yakınındaki yangınların kasten çıkarılmış olabileceğini söyledi.

“Ciddi belirtiler” olduğunu açıklayan bakan, yangınlarla ilgili olarak soruşturma açıldığını duyurdu.

Yunanistan Savunma Bakanı Panos Kammenos ise yangın bölgesinde yaşayanların kaçak yapılaşma yüzünden felaketin büyümesine yol açtığını savundu.

BBC’ye konuşan Kammenos, bu yapıların kaçış yolları üzerine kurulmasının felaketi körüklediğini ileri sürdü.

Ancak yangından kurtulmayı başaran kimi kişiler, itfaiye istasyonuna yardım istemek için gittiklerinde itfaiyecilerin felaketin farkında bile olmadıklarını aktarmışlardı. Ayrıca kendilerine denize saklanma tavsiyesi verildiğini de anlatmışlardı.

ANTARSYA: Yangınların nedeni kemer sıkma politikaları

Yunanistan’da sosyalist örgütler ittifakı ANTARSYA ise ülkedeki yangın nedeniyle yaşanan ölümlerin itfaiye ve diğer sosyal hizmetler yerine silah harcamalarına kaynak ayıran hükümetten kaynaklandığını belirtmişti.

Yaşananların kemer sıkma politikaları ve spekülasyon peşindeki sermayeden ayrı düşünülemeyeceğini vurgulayan sosyalistler, dış borç ödemeleri ve askeri harcamalar nedeniyle itfaiye gibi sosyal hizmetlere kaynak ayrılmadığına dikkat çekmişlerdi.

83 kişi yaşamını yitirdi

Yunanistan’da Pazartesi günü çıkan ve bazı popüler turistik köylerde de ağır hasara yol açan yangınlarda en az 83 kişi hayatını kaybetmişti.

Yangınlar, rüzgarın hızının saatte 120 kilometreyi bulmasıyla hızla yayılmış, deniz kıyısında yaşamlarını yitirenler olmuştu.