Ana SayfaÇalışma YaşamıZeytinburnu Belediyesi’nden atılan işçi: Belediye başkanı hedef gösterdi, tehditler alıyorum

Zeytinburnu Belediyesi’nden atılan işçi: Belediye başkanı hedef gösterdi, tehditler alıyorum

HABER MERKEZİ – ‘Taşeron düzenlemesi’ kapsamında Zeytinburnu Belediyesi’ndeki işinden çıkarılan işçi Kenan Güngördü, Belediye Başkanı Murat Aydın tarafından hedef gösterildiğini söyledi, tehdit telefonları aldığını açıkladı.

Zeytinburnu Belediyesi’nde çalışan 11 taşeron işçi, 696 sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile getirilen ‘Taşeron düzenlemesi’ kapsamında işten çıkarıldı.

Belediyedeki Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ndeki işinden çıkarılan işçilerden biri de Kenan Güngördü’ydü.

Daha sonra belediye binası önünde oturma eylemine başlayan Güngördü, bu süreçte yaşadıklarına ilişkin İnsan Hakları Derneği (İHD) İstanbul Şubesi’nde basın toplantısı düzenledi.

‘Neyle suçlandığımı bilmiyorum’

MA’nın haberine göre “arşiv araştırması” ve “güvenlik soruşturması” gibi gerekçeler gösterilerek işinden atıldığını ifade eden Güngördü, “15 yıldan fazladır kamuda çeşitli kurumlarda hizmet vermiş binlerce işçi gibi bir anda kendimizi kapı önünde bulduk. Benim de o binlercesi gibi mesai bitimine 5 dakika kala elime tutuşturulan bir isim listesinde adımı gösterip işime son verildi” dedi.

Güngördü, savcılıktan aldığı sicil kaydının temiz olmasına rağmen kendisinin işe alınmadığını belirtti, “gizlik kararı” denilerek saklanan suçlamaların ne olduğunu halen bilemediğini söyledi.

‘Belediye başkanı tarafından hedef gösterildim, tehditler alıyorum’

İşine dönmek için belediye binasının önünde oturma eylemi başlattığını hatırlatan Güngördü, şöyle devam etti:

“Ancak Belediye Başkanı Murat Aydın ve ekibinin bu haksız ve hukuksuz uygulamaları karşısında verdiğim haklı mücadele kitlelerce kabul görmüş ve belediyeyi zora sokmuştur. Buna karşılık bizzat başkan tarafından hedef gösterilmeye başlandım. Gittiği her yerde sorulan sorulara ‘PKK’lidir veya başka örgüt mensubu olduğu için attık’ diyerek kendini savunmuştur. Ayrıca 82 gündür verdiğim mücadeleden rahatsız olan kişi veya kişilerce gizli numaralardan beni arayarak, ‘Adımlarına dikkat et’, ‘Sen çok fazla oldun artık’ tarzında tehditler almaktayım.

“Kim oldukları yönündeki sorularıma cevap alamadım. ‘Bundan sonra karşımıza çıktığın an haddini bildireceğiz’ dediler. 3 kez gizli numaralardan tehdit edildim ve halen daha aranıyorum. Başıma geleceklerden Murat Aydın sorumludur. Çünkü beni hedef gösteren odur.”

Güngördü, bu konuda gerekli adli ve hukuki soruşturma açılması için avukatlarıyla birilikte gerekli hazırlıkları yaptığını da sözlerine ekledi.