Ana SayfaDünyaZirve sonrası Putin: Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiası saçmalık

Zirve sonrası Putin: Rusya’nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddiası saçmalık

HABER MERKEZİ – Helsinki’deki zirve sonrası Putin ve Trump, ortak basın toplantısı düzenledi. Putin kendisine yöneltilen bir soru üzerine, “Rusya asla ABD seçimlerine müdahale etmemiştir. ABD seçimlerine müdahale ettiğimiz iddiası saçmalık” dedi. Trump da konuya ilişkin “Seçimde kara bulut yok, Hillary Clinton’ı kolayca yendim” diye konuştu.

Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de gerçekleşen zirvede bir araya gelen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump ortak bir basın toplantısı düzenledi.

Putin, Rusya’nın ABD seçimlerine ilişkin müdahale iddialarının sorulması üzerine “Rusya asla ABD seçimlerine müdahale etmemiştir. ABD seçimlerine müdahale ettiğimiz iddiası saçmalık. Bu konuda herhangi bir spesifik materiyal varsa ortak olarak incelemeye hazırız” dedi.

Trump ile birlikte Suriye konusundaki gelişmeleri değerlendirdiklerini belirten Putin, “Hem Rusya hem de ABD ordusunun etkili iletişim kanallarını açması gerekiyor” dedi.

Nükleer silahların kısıtlanması üzerine de konuştuklarını dile getiren Putin, “İran’la nükleer anlaşmadan çekilmeyi de konuştuk. ABD, İran’la nükleer anlaşma konusundaki pozisyonumuzu biliyor” diye konuştu.

‘Seçimde kara bulut yok, Clinton’ı çok kolay yendim’

ABD Başkanı Trump da Putin ile kritik ve anlaşmazlık yaşadıkları konularda görüştüklerini belirterek, Rusya ile kurulacak yapıcı diyaloğun yeni yolları açacağını söyledi.

ABD başkanlık seçimlerine Rusya’nın müdahalesi iddiasının Demokrat Parti’nin komplosu olduğunu savunan Trump, konuyu Putin’e doğrudan açtığını, belirtti.

Trump, “Rusya ile diyaloğumuzu çok daha önce sağlamalıydık. Buradaki soruşturma ülkemizi için tam bir felaket oldu. Seçimde kara bulut yok, Hillary Clinton’ı çok kolay yendim. Halk ve insanlar bunu anlıyor. Bu soruşturma iki nükleer güç arasındaki ilişkileri bozuyor” dedi.