Ana SayfaGüncel10 Ekim aileleri ve avukatları: Onlar gerçek sorumluları yargılayamadılar

10 Ekim aileleri ve avukatları: Onlar gerçek sorumluları yargılayamadılar

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Ankara Katliamı davasında verilen kararın ardından katliamda hayatını kaybeden ve yaralananların aileleri ile avukatları açıklama yaptı. Burada konuşan avukat İlke Işık, “Onlar gerçek sorumluları yargılayamadılar” dedi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen ve 103 kişinin hayatını kaybettiği canlı bomba saldırısına ilişkin açılan davada karar çıktı.

Kamu görevlilerinin yargılanmadığı davada mahkeme 9 sanığı, 101’er kez ağırlaştırılmış müebbet ve ‘öldürmeye teşebbüs’ten 10 bin 557’şer yıl hapisle cezalandırdı.

Kararın ardından katliamda yaşamını yitiren, yaralananların aileleri ile avukatları bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

‘Umutlarımız çalındı, insanüstü çaba gösterdik’

Kapatılan 10 Ekim Barış ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun karar sonrası yaptığı ilk açıklamada, şunları söyledi:

“Tarihlerin bizim hayatımızda önemi çok önemli. Bugünün en az 10 Ekim gibi önemi var. Tarihi bir karar verildi. Yargılanan sanıklar ceza aldılar. Bu sanıkların bir kısım failler olduklarını biliyoruz. Ben şu an her birinizi tek tek öpmek istiyorum. İnsanların sosyal medyada izlemeye dahi dayanamadığı kare varken, sokağa dahi çıkmak istemezken biz Ankara’ya geliyorduk. Hayatlarımızdan iki yıl yargılama, üç yıl da umutlarımız çalındı. Biz insanüstü çaba gösterdik.”

‘Adalet mücadelesine devam edeceğiz’

Mücadeleyi devam ettirdiklerini kaydeden Coşgun şöyle devam etti:

“Biz bu insanların aileleriyiz, başka bir yöntem bilmiyoruz. Bu mücadeleyi devam ettirdik. Bu ülke başka katliamlar görmesin diye bedenlerini feda eden insanlarımız. Siz olmasaydınız bu salonlarda üç kişi çaresizliği hissedecekti. Adalet mücadelesini bu saatten sonra da devam ettireceğiz. Bildiğimiz kararı dinledikten sonra da azmimizi kaybetmeyeceğiz.”

‘Devlet görevlileri de yargılanacak’

‘Adalet demeye devam edeceklerini’ vurgulayan Coşgun,”Mücadele nasıl yapılır göstermiş olduk. Biz adaletin bizi iyileştireceğine inanan insanlar olarak, hep birlikte büyük bir şeyi başardık. Adaletin iyileştirici duygusunun karşısında ağlamayacağız ve pes etmeyeceğiz. Adalet demeye devam edeceğiz” dedi.

Basın açıklaması sırasında katliamda çocuğunu kaybeden bir baba, “Devlet görevlileri de yargılanacak” diye bağırdı.

‘Gerçek sorumluları yargılayamadılar’

Ardından konuşan avukat İlke Işık, “10 Ekim günü o mitingde önlem almayanları, Gaziantep’i IŞİD hücresi haline getirenleri biliyoruz. Bunu dosya da memleket de biliyor. Adalet bu ülkede zor arkadaşlar. Siz varsanız diye bugün bunlar tutuklu. Bu yüzden tahliye edilmediler. Onlar gerçek sorumluları yargılayamadılar” dedi.