Ana SayfaGüncel10 Ekim’de kızını kaybeden Yurtman: Onun bayrağını biz devraldık, barışı getireceğiz

10 Ekim’de kızını kaybeden Yurtman: Onun bayrağını biz devraldık, barışı getireceğiz

HABER MERKEZİ – 10 Ekim Ankara Katliamı’nda yaşamını yitiren Şebnem Yurtman’ın annesi Şafak Yurtman, “Kızımın bıraktığı bayrağı yoldaşları ve bizler devraldık. Bu ülkeye elbet bir gün barışı getireceğiz” dedi.

10 Ekim 2015 tarihinde Ankara Garı’nda yapılmak istenen Emek, Barış ve Demokrasi Mitingi’ne IŞİD tarafından düzenlenen saldırıda yaşamını yitiren 103 kişiden biri de Emek Partisi (EMEP) Mersin İl Yöneticisi Şebnem Yurtman’dı.

1 Eylül Dünya Barış Günü vesilesiyle Mezopotamya Ajansı’na konuşan Yurtman’ın annesi Şafak Yurtman, 10 Ekim 2015 günü kızının kimsenin ölmemesi, adil ve eşit bir paylaşım ile bir arada yaşamı savunduğu için Ankara’ya barışı haykırmaya gittiğini belirterek şunları söyledi:

“Bizler de gidecektik. Fakat işlerden dolayı gidemedik. Şebnem işleri erteledi ve ülkenin en acil sorunlarından biri olan barışı savundu. Her zaman bundan gurur duyuyoruz. Kızım yaşamanı yitirmeden önce de barış diyorduk, onun  yaşamını yitirmesinden sonra barışı daha çok savunuyoruz.” 

‘Kızımın bıraktığı bayrağı biz devraldık’

Yurtman, ülkenin dünden daha acil bir şekilde barışa ihtiyacı olduğunu vurgulayarak, “Çocuklarımızın ölmesini istemiyorum. Bu acıyı hiçbir annenin yaşamasını istemiyorum” dedi.

Ülkede acının yerine sevgi, barış ve kardeşlik olmasını istediğini söyleyen Yurtman, 18 Eylül’ün Şebnem’in doğum günü olduğunu belirterek, “Her 18 Eylül ve 10 Ekim günü Şebnem’in arkadaşları geldiğinde görüyorum ki bir sürü çocuğum var. 10 Ekim’de yaşamını yitirilenlerin unutulmadığını gördükçe barışa olan umudum yükseliyor” diye konuştu.

Yurtman, “Kızımın bıraktığı bayrağı yoldaşları ve bizler devraldık. Bu ülkeye elbet bir gün barışı getireceğiz” dedi.

Previous post
"Türkiye AB rotasına yeniden girmeye çalışıyor"
Next post
İki ilde iş cinayeti: İki işçi hayatını kaybetti