Ana SayfaDünya“73. Ferman”ın yıl dönümünde Şengal’e hava saldırısı

“73. Ferman”ın yıl dönümünde Şengal’e hava saldırısı

HABER MERKEZİ – TSK’ye ait savaş uçakları Şengal’e hava saldırısı düzenledi. TSK, YBŞ eski komutanının yaşamını yitirdiğini öne sürdü.

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne (TSK) ait savaş uçakları, Şengal’e hava saldırısı düzenledi.

TSK ve MİB tarafından düzenlenen hava saldırısında, IŞİD işgali sonrası özsavunma gücü olarak kurulan Şengal Savunma Birlikleri’nin (YBŞ) eski komutanı “Mam Zeki”nin yaşamını yitirdiği belirtildi.

TSK’nin açıklaması

Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklama şöyle:

“TSK ve MİB tarafından 15 Ağustos 2018 tarihinde gerçekleştirilen müşterek operasyonla, kırmızı listede aranan PKK/KCK bölücü terör örgütünün sözde yürütme konseyi üyesi ve Irak kuzeyi Sincar Sorumlusu Mam Zeki Şengali kod adlı İsmail Özden etkisiz hale getirilmiştir.”

Erdoğan İbadi ile dün bir araya gelmişti

Şengal’e dönük operasyon, Irak Başbakanı Haydar el İbadi’nin Ankara ziyaretinin ardından geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün Irak Başbakanı İbadi ile bir araya gelmiş, PKK’ye yönelik operasyonlarda Irak’tan beklentileri konusunda ‘görüş birliğine vardıklarını’ kaydetmişti.

Erdoğan, “PKK terör örgütü ile mücadelede Irak tarafından beklentilerimizi aktardım. PKK’nın Irak’tan tamamen temizlenmesi istikametinde çabalarımızı artırma hususunda görüş birliğine vardık” ifadelerini kullanmıştı.

İbadi ise şu sözleri kaydetmişti:

“Sınırların kontrol altına alınması, özellikle Türkiye sınırının kontrol altına alınması için bir plan yaptık. Biz buna müsamaha etmeyeceğiz. Biz Türkiye ile birlikteyiz. Sınırların korunması, Türkiye’ye saldırıların önlenmesi konusunda Türkiye ile birlikteyiz.”

Previous post
Beyaz Saray’dan iki açıklama: Türkiye Brunson'a haksız davrandı; Trump'ı test etmemeli
Next post
Benzin, motorin ve LPG fiyatlarına ÖTV zammı