Ana SayfaGüncelAB reformları yeniden masada: Erdoğan’dan ‘Alternatifsiz değiliz’ mesajı

AB reformları yeniden masada: Erdoğan’dan ‘Alternatifsiz değiliz’ mesajı

HABER MERKEZİ – Türkiye’nin alternatifsiz olmadığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD’nin yaptırımlarına atıfta bulunarak “Bizi ekonomi üzerinden sıkıştırmaya çalışıyorlar ama bu dalgayı atlatacağız” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2017 Medya Oscarları Ödül Töreni’nde açıklamalarda bulundu.

“Manşetlerle, kalemşörlerle çarpışa çarpışa bugünlere geldik” diyen Erdoğan, ekonomideki gidişata dair değerlendirmelerde de bulundu.

Erdoğan, “Şimdi bizi ekonomi üzerinden sıkıştırmaya çalışıyorlar. Bunu açıkça ifade ediyorlar. İnşallah biz bu dalgayı da atlatacağız. Alt yapımız, bunu atlatmaya zaten inanıyorum ki kabiliyetlidir o gücü de vardır” dedi.

ABD’yi kastederek ancak ülke ismi vermeden sözlerine devam eden Erdoğan, “NATO’da birlikte stratejik ortak olduğumuz bir ülkenin, kalkıp da Türkiye gibi NATO içerisinde ilk üçün içerisinde yer alan bir stratejik ortağına bu şekilde yaklaşımlarda bulunmasını hiç bir cümle ifade edemez” dedi ve ekledi:

“Bize böyle tehditlerle geri adım attırmak mümkün değil. Biz, öyle bir tarihin varisleriyiz ki bu tehditlerle yıldırmak mümkün değildir.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada Türkiye’nin alternatifsiz olmadığını da söyledi.

AB reformları 3 yıl sonra yeniden masada

Erdoğan’ın bu açıklamaları ise Türkiye’nin Avrupa Birliği’ne (AB) katılım sürecinin önemli mekanizmalarından olan Reform Eylem Grubu’nun 3 yıllık aradan sonra ilk kez yeniden yaptığı toplantının ardından geldi.

Reform Eylem Grubu toplantısında yargı, temel haklar, adalet, özgürlükler ve güvenlik alanlarında hükümetin gerçekleştireceği reformlar ele alındı.

Ankara-Washington hattında yaşanan gerilim sürecinde yapılan toplantının ardından konuşan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Siyasi reform sürecinin hızlandırılması için mutabık kaldık” dedi.

Adalet Bakanı Gül ise “Yargıda hedef süresi uygulamasının pilot uygulamalarını Pazartesi günü başlatacağız. 1 Ocak’tan itibaren bu uygulama hayata geçecek” diye konuştu.


AB reformları 3 yıl sonra yeniden masada

Previous post
AKP'den Cumartesi Anneleri açıklaması
Next post
Barselona'nın radikal demokrasi deneyimi - Masha Gessen