Ana SayfaGüncelABD Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı

ABD Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı

HABER MERKEZİ – ABD’nin Ankara Büyükelçiliği’ne kimliği belirsiz kişi veya kişilerce silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda yaralanan olmadı. Büyükelçilik ve valilikten saldırıya dair açıklamalar geldi. AKP’den yapılan ilk açıklamada ise parti sözcüsü Çelik, “Açık bir provokasyondur” dedi. Cumhurbaşkanlığı da saldırıyı “kaos yaratma girişimi” olarak değerlendirdi. Olayla ilgili iki kişinin gözaltına alındığı ve suçlarını itiraf ettiği bildirildi.

ABD’nin Ankara’da bulunan büyükelçilik binasına sabaha karşı saat 05:00’te silahlı saldırı düzenlendi.

Ajanslarda yer alan haberlere göre Atatürk Bulvarı üzerinde seyir halinde olan henüz plakası belirlenemeyen beyaz bir otomobilden ABD Büyükelçilik binasına doğru ateş açıldı.

6 numaralı kapı önünde gerçekleşen saldırıda 4-5 el silah sesi duyuldu. Güvenlik görevlilerinin bulunduğu kulübeye gerçekleştirilen saldırıda, kurşunlardan biri cama isabet etti.

Saldırıda yaralanan olmadı.

Bulvar üzerinden Cinnah Caddesi istikametine kaçtığı belirtilen araç ve saldırganları bulmak için çalışma başlatıldı.

İki kişi gözaltında

Polis, iki kişiyi Ankara’da gözaltına aldı. Ajansların aktardığına göre gözaltına alınan şahısların isimleri Ahmet Çelikten ve Osman Gündaş.

İki kişinin saldırıda kullanılan silah ve araçla birlikte yakalandığı,  ilk sorgularında suçlamaları kabul ettiği bildirildi.

Olayla ilgili valilik açıklamasında, Ankara nüfusuna kayıtlı 1979 doğumlu Ahmet Çelikten’in “sigortalının yükümlülüklerini yerine getirmeme” ve “taksirle yaralama”dan suç kaydı olduğu ve cezaevi firarisi olarak arandığı aktarıldı.

Yine Ankara nüfusuna kayıtlı Osman Gündaş’ın ise “taksirle yaralama”, “uyuşturucu”, “tehdit”, “oto hırsızlığı”, “kasten yaralama” ve “trafik güvenliğini tehlikeye düşürme”den suç kaydı olduğu kaydedildi.

Açıklamada, olayla ilgili adli soruşturmanın tüm yönleriyle araştırılmakta olduğu bildirildi.

Büyükelçilik ve valilikten açıklama

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, büyükelçiliğe yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıya ilişkin, “Herhangi bir yaralanmayla ilgili herhangi bir raporumuz yok ve ayrıntıları araştırıyoruz” açıklamasını yaptı.

Ankara Valiliği de, “Atatürk Bulvarı üzerinde seyreden beyaz renkli bir araç içinden, kimliği henüz tespit edilemeyen şahıs veya şahıslar tarafından, ABD Büyükelçiliği nizamiyesine doğru 6 el ateş edilmiştir. Yapılan ilk incelemeler sonucunda, 3 adet merminin demir kapıya ve camlı bölüme isabet ettiği, herhangi bir can kaybının olmadığı anlaşılmıştır” açıklamasında bulundu.

AKP Sözcüsü: Açık bir provokasyon

Saldırıyla ilgili AKP’den ilk açıklama ise parti sözcüsü Ömer Çelik’ten geldi.

Çelik, “ABD Büyükelçiliği’ne silahlı saldırı açık bir provokasyondur. Büyükelçilikler devletimizin güvencesi altındadır” dedi.

Cumhurbaşkanlığı: Kaos yaratma girişimi

Saldırıya ilişkin bir açıklamada Cumhurbaşkanlığı’ndan geldi. Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın şunları söyledi:

“ABD Büyükelçiliği’ne yapılan saldırıyı kınıyoruz. Bu açıkça bir kaos yaratma girişimidir. Türkiye güvenli bir ülkedir ve bütün yabancı misyonlar kanunların güvencesi altındadır. Olay soruşturulmaktadır ve kısa sürede aydınlatılacaktır.”

Previous post
IŞİD'li hala Almanya'da, o Irak'a döndü: İşkencecisiyle karşılaşan Ezidi kadın anlattı
Next post
Bayram tatilinin üçüncü günü: Altı kişi daha yaşamını yitirdi, sayı 49’a yükseldi