Ana SayfaDünyaABD Savunma Bakanı’ndan S-400 açıklaması: Müsamaha edemeyiz

ABD Savunma Bakanı’ndan S-400 açıklaması: Müsamaha edemeyiz

HABER MERKEZİ – ABD Savunma Bakanı Mattis, Türkiye’nin Rusya’dan hava savunma sistemi almasının ABD’yi ‘endişelendirdiğini’ belirtirken, “Buna müsamaha edemeyiz” açıklamasında bulundu.

ABD Savunma Bakanı Jim Mattis, Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi almasıyla ilgili olarak “Buna müsamaha edemeyiz” açıklamasında bulundu.

NATO üyesi olan Türkiye’nin Rusya’dan hava savunma sistemi alması için “Bizi endişelendiriyor” ifadelerini de kullanan Mattis, “Türkiye’nin bir karar vermesi lazım. Egemen bir karar. Türkiye’nin NATO’ya Rus hava savunma sistemlerini getirme kararının bizi endişelendirdiği açık” dedi.

ABD’nin tutumu

Türkiye ile Rusya 29 Aralık 2017 tarihinde füzelerin satışına ilişkin Ankara’da anlaşma imzalamıştı.

ABD Başkanı Donald Trump, Türkiye’ye verilmesi planlanan F-35 savaş uçaklarının teslimatının, Türkiye’nin Rus S-400 füzelerini almasıyla ilişkili olarak, geçici şekilde durdurulmasıyla ilgili bütçe yasasını onaylamıştı.

Buna göre, ABD Savunma Bakanlığı’nın 90 gün içerisinde Türkiye-ABD ilişkilerinin durumuna yönelik bir raporu Kongre’ye sunması gerekiyor.

Bu raporda, Savunma Bakanlığı’nın Türkiye’nin Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi satın almasının askeri ilişkilere etkisi ve F-35 yeni nesil savaş uçağı programından çıkarılmasının ABD sanayisi için yaratacağı sonuçların değerlendirilmesi bekleniyor.

Previous post
Küçükçekmece’de yola kimyasal madde döküldü
Next post
Dersim'deki yangın sürüyor, HDP heyetinin geçişine izin yok: 'Gerçeğin üzerini örtmek istiyorlar'