Ana SayfaDünyaABD: Türkiye ile ilerlemenin tanımı Brunson’ın Amerika’daki evine dönmesidir

ABD: Türkiye ile ilerlemenin tanımı Brunson’ın Amerika’daki evine dönmesidir

HABER MERKEZİ – ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, Türkiye’den ABD’ye giden heyet ile yapılan görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, “Bizim açımızdan ilerlemenin tanımı, Brunson’ın Amerika’daki evine dönmesidir” dedi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, ABD ve Türkiye arasında rahip Andrew Brunson davası nedeniyle tırmanan gerginliği düşürmek için ABD’ye giden heyetle yapılan görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Günlük basın toplantısında kendisine yöneltilen soru üzerine, Türkiye’den giden heyetle kapsamlı bir diyalog yürüttüklerini kaydeden Nauert, “Türkiye hükümeti yetkilileriyle yaptığımız görüşmeler çok geniş kapsamlıydı. Açık bir şekilde Rahip Andrew Brunson’ın eve dönmesi gerektiğini söyledik” dedi.

Nauert, görüşmeler sonucunda bir ilerleme yaşanıp yaşanmadığına ilişkin ise “Bizim açımızdan ilerlemenin tanımı, Brunson’ın Amerika’daki evine dönmesidir” diye konuştu.

“Bu (görüşmelerin) bir kısmını kamuoyuna açık bir şekilde tartışmayacağız” diyen Nauert, görüşmenin içeriği hakkında yarıntı vermeyeceklerini ifade etti.