Ana SayfaGüncelAdıyaman’da yaşamını yitiren askerin kardeşinden Demirtaş’a ölüm tehdidi

Adıyaman’da yaşamını yitiren askerin kardeşinden Demirtaş’a ölüm tehdidi

HABER MERKEZİ – Adıyaman’da 3’ü ‘dost ateşiyle kazaen’ yaşamını yitiren 4 askerden Uzman Çavuş Kürşat Yılmaz’ın kardeşi Zülküf Yılmaz, HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ölümle tehdit etti, “Ağabeyimin intikamını senden alacağım” dedi.

Adıyaman kırsalında süren askeri operasyon sırasında dün dört askerin hayatını kaybettiği açıklanmıştı.

Adıyaman Valiliği, askerlerden 3’ünün ‘dost ateşiyle kazaen’ yaşamını yitirdiğini duyurmuştu:

“Bölgede bulunan diğer güvenlik birimlerimiz yaralı Jandarmalarımızı sivil araçla olay yerinden tahliye etmeye çalışırken, bölgede bulunan diğer güvenlik görevlilerimiz sivil aracı terörist unsurların olduğunu zannederek ve olay yerinden kaçmaya çalıştığını düşünerek, güvenlik birimlerimizin bulunduğu sivil araca ateş açması sonucu maalesef dost ateşiyle kazaen 3 kahraman evladımız şehit olmuştur.”

Operasyonda yaşamını yitiren askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Kürşat Yılmaz’ın cenazesi bugün Diyarbakır’ın Ergani ilçesine getirilerek, tören düzenlendi.

Törene, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutan Yardımcısı Korgeneral Ali Çardakçı, 7. Kolordu Komutanı Tümgeneral Sinan Yayla, Diyarbakır Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi kayyumu Cumali Atilla, AKP Diyarbakır Milletvekilleri Oya Eronat ve Ebubekir Bal, askerler ve Yılmaz’ın ailesi katıldı.

Cami girişinde gazetecilere konuşan Yılmaz’ın babası Ekrem Yılmaz, “Erdoğan sağolsun, Soylu sağolsun, vatan sağolusun, 7 torunum var, bu torunlarım da vatana kurban olsun” dedi.

Demirtaş’a tehdit

İHA’da yer alan habere göre Kürşat Yılmaz’ın kardeşi Zülküf Yılmaz ise cami önünde yaptığı açıklamada Halkların Demokratik Partisi (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ölümle tehdit etti.

Zülküf Yılmaz, “Ağabeyimin kanı bu bayrağın üstünde, bana söz verdiler, intikamını alacaklar. İntikamını almazlarsa onun intikamını ben alacağım. Selahattin Demirtaş, sen de Diyarbakırlısın, ben de Diyarbakırlıyım. Eğer ben senin ciğerini sökmezsem ben Diyarbakır çocuğu değilim. Ben ağabeyimin intikamını senden alacağım” şeklinde konuştu.

Camideki törenin ardından Yılmaz’ın cenazesi, Şehir Mezarlığı’na götürülerek toprağa verildi.

Previous post
Merkez’in anketine göre enflasyon yıl sonunda zirvede, dolar/TL 5.95’in üzerinde
Next post
Meksiko belediyesinde 'kadın manken' yasağı: Cinsel meta olarak görülüyor