Ana SayfaEkonomi“Ağır krizin bedelini yine yoksul vatandaş ödeyecek”

“Ağır krizin bedelini yine yoksul vatandaş ödeyecek”

HABER MERKEZİ – CHP Grup Başkanvekili Özel, ekonomideki kötü gidişata dikkat çekerek, “Milyar dolarları olan, zaten kendini kur sepetiyle güvence altına almış durumda Ağır krizin bedelini yine yoksul vatandaş ödeyecek” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, ABD Doları’nın Türk Lirası karşısında rekor düzeyde değer kazanmasının ardından “Ağır krizin bedelini yine yoksul vatandaş ödeyecek” dedi.

Partisinin il başkanlığının toplantısına katılan Özel, toplantı süresince artan dolar fiyatlarına dikkat çekerek, “Sonuçları mutfağa, pazara yansıyacak. Alınan benzine, mazota, ÖTV üzerinden tükettiğimiz her şeye yansıyacak” diye konuştu.

“Maalesef bu ağır krizin bedelini yine yoksul vatandaş ödeyecek. Milyar dolarları olan, zaten kendini kur sepetiyle güvence altına almış durumda. Çok Türk lirası olanlar bile belki zarara uğrayacaklar ama 70 sülalesine değil 60 sülalesine yetecek para banka hesaplarında duracak. Ancak ay sonunu getirmekte güçlük çeken vatandaş, borçlu, emekli veya iş arayanların umutları her geçen gün tükenecek.”

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın ‘herkesin umutla beklediği’ toplantısından hiçbir şey çıkmadığını da belirten Özel, Albayrak’a eleştirilerini şöyle sürdürdü:

“24 Haziran’da ‘Yetkiyi verin görün’ dedi. Ekonomiyi damada; fakirin, emeklinin ve yoksulun geleceğini Allah’a emanet etti. Altı aydır makroekonomide Marmara Üniversitesi’nde ders aldığını söylüyor Berat Albayrak’ın. Akıllı ülkelerde son altı ayda kayınpederinin teşvikiyle Ekonomi Bakanlığı’na hazırlanmak için ders alanlar değil, o dersi verenler, o damadın okuduğu kitabı yazanlar, o kitabı yazanların oluşturduğu büyük kadrolar, makroekonomik dengelere bilimsel çözümler üretirler, bilimsel katkılar sağlarlar.

“Şimdi aile şirketine dönüşmüş bir Türkiye Cumhuriyeti’nin tek adamın ve onun damadının elinde savruluşuna şahitlik ediyoruz. Bu süreçte hepimize ihtiyaç var. Ana muhalefet ve tüm muhalefet partilere ihtiyaç var.”