Ana SayfaGüncelAKP’den Cumartesi Anneleri açıklaması

AKP’den Cumartesi Anneleri açıklaması

HABER MERKEZİ – AKP Sözcüsü Çelik, partisinin MYK toplantısı sonrası yaptığı açıklamada “Gündemimizde af konusu yok” dedi. Çelik, Cumartesi Anneleri eylemine yönelik yasağın kalıcılaştırılacağı mesajı da vererek “Bundan sonra İstiklal Caddesi gibi yerlerde bu eylemlere izin verilmeyecektir. Bu AK Parti bile olsa müsaade edilmeyecek” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen AKP Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı, yaklaşık 3 saat saat sürdü.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı sonrasında bir basın toplantısı düzenledi.

Çelik, MHP’nin “af teklifi” çalışması hakkında “Bir değişiklik yok, gündememizde bu konu yok. Daha önceki pozisyonumuzda bir değişiklik yok” diye konuştu.

Yerel seçimler

2019’un Mart ayında yapılması planlanan yerel seçimlere ilişkin de konuşan Çelik, “Şehir siyaseti önemli bir kavram haline geliyor. Yerel seçimlerle ilgili hazırlıklarımızı, güçlü bir şekilde gündemimize almış bulunuyoruz” dedi.

Çelik, “Yerel seçimlerde de Cumhur İttifakı olacak mı?” sorusunu, “Yerel seçimde ‘böyle bir şey olur olmaz’ gibisinden şu anda bir değerlendirmemiz yok. Daha onlara vakit var” şeklinde yanıtladı.

Cumartesi Anneleri

AKP Sözcüsü, Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki 700’üncü buluşmasının yasaklanmasına ve polis şiddetine ilişkin ise “Yavaş yavaş 2010’dan itibaren ise burası annelerin vicdanlarını temsil eden bir platform olmaktan, terör örgütlerinin yuvası olmaya başladı” iddiasında bulundu ve ekledi:

“Anaların acılarına her zaman kapımız açıktır. Ancak buranın gittikçe terör propaganda merkezi haline dönüşmesi sonucunda, bu önlemleri almamız gerekmiştir. Bu annelere karşı bir tutum değildir, oradaki terör gruplarının burayı bir eylem alanı haline getirmesine bir operasyondur.”

İstiklal Caddesi’ndeki Galatasaray Meydanı’nı kastederek ‘bu alan bundan sonra bu amaçla kullanılmayacak’ diyen Çelik, son olarak şunları söyledi:

“Bundan sonra İstiklal Caddesi gibi yerlerde bu eylemlere izin verilmeyecektir. Bu AK Parti bile olsa müsaade edilmeyecek.”

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’ndaki 700’üncü buluşmasına dönük saldırıyı savunmuş, eylem yasağını kalıcılaştırma mesajı vermişti.

Previous post
KPSS lisans sonuçları açıklandı
Next post
AB reformları yeniden masada: Erdoğan'dan ‘Alternatifsiz değiliz’ mesajı