Ana SayfaDünyaAlmanya: Türkiye ekonomisinin istikrarı bizim yararımıza olur

Almanya: Türkiye ekonomisinin istikrarı bizim yararımıza olur

HABER MERKEZİ – Türkiye piyasalarındaki hareketliliğe ilişkin konuşan Almanya Hükümet Sözcüsü Seibert, Türkiye ekonomisinin istikrarının Almanya’nın yararına olacağını belirtti. Almanya Başbakanı Merkel de “Türkiye’de ekonomik istikrarsızlık kimsenin çıkarına değil. Ancak Merkez Bankası bağımsız olmalı” dedi.

Almanya Hükümet Sözcüsü Steffen Seibert, Türkiye’de haftalardır süren piyasalardaki hareketliliğe dair açıklamalarda bulundu.

Düzenlediği basın toplantısında konuşan Seibert, Berlin’in Türkiye’deki durumu yakından izlediğini kaydetti.

Seibert, Türkiye ekonomisinin istikrarının Almanya’nın yararına olacağını belirtti.

Sözcü Seibert, Türkiye’deki durumun Almanya merkezli şirketlere nasıl bir ekonomik etki yapacağı konusunda ise yorum yapmak istemediğini söyledi.

Merkel: Türkiye’de ekonomik istikrarsızlık kimsenin çıkarına değil

Seibert’in ardından da Almanya Başbakanı Angela Merkel, Türkiye ekonomisindeki son duruma dair yaptığı açıklamada ”Türkiye’de ekonomik istikrarsızlık kimsenin çıkarına değil” ifadesini kullandı ve ekledi:

“Ancak Türkiye de Merkez Bankası’nın bağımsızlığını sağlamak için her şeyi yapmalıdır.”

Merkel ile Putin bir araya geliyor

Öte yandan Seibert, Almanya Başbakanı Angela Merkel’in 18 Ağustos Cumartesi günü Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir araya gelerek, Suriye, Ukrayna ve enerji konusunda görüşeceklerini duyurdu.

Ne oluyor?

ABD ile Türkiye arasında devam eden gerilimle eş zamanlı olarak ABD Doları Türk Lirası karşısında değer kazanmıştı.

Doların dün 7 lirayı aşması sonrası hükümet bazı adımların atılacağını bildirmişti.

Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sanayicileri uyararak “B planını, C planını uygulamak zorunda kalırım” demesi, mevduatlara el konulacağı iddialarına yol açmıştı.

Ancak hükümet yetkilileri, mevduatlara el konacağı ya da dövizlerin liraya çevrileceği yönünde ortaya atılan iddiaları yalanlamıştı.

Erdoğan’ın damadı da olan Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, mevduatlara el konulmayacağını, hesaplardaki dövizlerin Türk Lirası’na çevrilmeyeceğini belirtmiş ve “Ama bu yalanlarla sonuna kadar hukuki alanda mücadele edilecek” demişti.