Ana SayfaEkolojiAntalya Elmalı’da ikinci sel: Hayvanlar öldü, yine evler ve tarım arazileri zarar gördü

Antalya Elmalı’da ikinci sel: Hayvanlar öldü, yine evler ve tarım arazileri zarar gördü

HABER MERKEZİ – Antalya Elmalı’da evleri ve seraları sular altında bırakarak tüm ürünleri telef eden sel, bir kez daha ilçeyi vurdu. Bu kez ilçenin Karaköy Mahallesi sular altında kalırken, yine yüzlerce dönüm tarım arazisi selden zarar gördü, hayvanlar telef oldu.

Önceki akşam bir saatlik sağanak sonrası oluşan sel sonucu bazı ev ve tarım arazilerinin büyük zarar gördüğü Antalya’nın Elmalı ilçesinde akşam saatlerinde ikinci sel vakası yaşandı.

İlçenin Salur, Yılmazlı, Eskihisar ve Yapraklı mahallelerinin ardından Karaköy Mahallesi’ni de sel vurdu.

Akşam 18.00 sıralarında başlayan sağanak yağış mahallede büyük çapta hasara neden oldu, ilk saatlerde iki kişinin kaybolduğu bilgisi alındı.

Yüzlerce dönüm tarım arazisinin zarar gördüğü, çok sayıda ahırın kullanılamaz hale geldiği Karaköy Mahallesi’nde onlarca küçükbaş hayvan telef oldu.

Evler ve seralar sular altında kaldı, tüm ürün telef oldu

İlçede önceki akşam yaşanan bir saatlik sağanak sonrası da sel meydana gelmişti.

Sel dolayısıyla bazı ev ve tarım arazileri büyük zarar görmüştü.

Elmalı Belediye Başkanı, 450 dönüm sera ve tarım alanının çamur altında kaldığını belirterek, “Tüm ürün telef oldu. Büyük üzüntü yaşıyoruz” demişti.

Salur, Yılmazlı, Eskihisar ve Yapraklı M-mahallelerinde etkili olan sağanağın ardından Elmalı Belediyesi ve Büyükşehir Belediyesi ekipleri, molozlarla kapanan yolları yeniden trafiğe açmak için çalışma başlatmıştı.




Önceki Haber
Gerçeklik algınızla oynayacak bir dizi: "Maniac"
Sonraki Haber
HDP’li vekillerin danışmanlarına ‘güvenlik’ vetosu