Ana SayfaEkolojiAntalya Elmalı’da sel: Evler ve seralar sular altında kaldı, tüm ürün telef oldu

Antalya Elmalı’da sel: Evler ve seralar sular altında kaldı, tüm ürün telef oldu

HABER MERKEZİ –  Antalya’nın Elmalı ilçesinde bir saatlik sağanak sonrası oluşan sel, bazı ev ve tarım arazilerine büyük zarar verdi. Elmalı Belediye Başkanı, 450 dönüm sera ve tarım alanının çamur altında kaldığını belirterek, “Tüm ürün telef oldu. Büyük üzüntü yaşıyoruz” dedi.

Antalya’nın Elmalı ilçesinde akşam saatlerinde etkili olan yağmur sele neden oldu.

Yaklaşık bir saat süren yağmurun neden olduğu sel suları toprak, taş ve ağaç dallarını sürükledi. Selden Salur, Yılmazlı, Eskihisar ve Yapraklı mahalleleri etkilendi.

Yaklaşık 450 dönüm ekili alan ve seranın yanı sıra 12 ev ile mahalle mezarlıkları sel sularının altında kaldı.

Ölen ya da yaralanan kimsenin olmadığı sel sonrasında Antalya Büyükşehir Belediyesi ve Elmalı Belediyesi ekipleri sel sularından etkilenen yurttaşlara yardım etti.

“Tüm ürün telef oldu”

NTV’nin haberine göre Elmalı Belediye Başkanı Ümit Öztekin, selden etkilenen bölgeleri ziyaret etti. Başkan yaptığı açıklamada zararın büyük olduğunu söyledi:

“Sel nedeniyle bölgedeki tarım alanları büyük çapta zarar gördü. İlk belirlemelere göre yaklaşık 450 dönüm sera ve tarım alanı sel suları ve sürüklediği çamurun altında kaldı. Tüm ürün telef oldu. Büyük üzüntü yaşıyoruz. Üreticimizin kaybı büyük. Tek tesellimiz can kaybının olmaması.

Ürün fiyatlarının normalin üstünde seyrettiği bu günlerde üreticimiz tam para kazanmaya başlamışken yaşanan bu felaket üreticinin moralini bozdu. Vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum.

En yakın zamanda tüm yaraları saracağız. Devletimiz gerekli desteği verecek, benzer felaketlerin tekrarlanmaması için gerekli önlemleri hızla alacaktır.”


Fotoğraflar NTV’den alınmıştır.
Previous post
İki aydır tutukluydu: Gazeteci Berzan Güneş tahliye edildi
Next post
Mor Dayanışma ve Kampüs Cadıları: Başkaldırıyor, özgürlüğe kanat çırpıyoruz