Ana SayfaBilim ve TeknolojiApple’dan BİM’e ‘sahte ürün’ ihtarnamesi

Apple’dan BİM’e ‘sahte ürün’ ihtarnamesi

HABER MERKEZİ – Market zinciri BİM’in geçen aylarda “lisanslı” diyerek sattığı Apple aksesuarlarının taklit olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine teknoloji şirketi Apple, BİM’e ihtarname gönderdi.

Teknoloji şirketi Apple’ın kendi markasını kullanarak sahte ürün sattıkları gerekçesiyle market zinciri BİM Birleşik Mağazaları A.Ş’ye ihtarname gönderdiği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Alican Uludağ’ın haberine göre APPLE INC’in Türkiye’deki avukatlarının, Beyoğlu 34. Noterliği aracılığıyla 7 Mayıs’ta BİM’e gönderdiği ihtarnamede, mağazalarda satılan ürünlerin incelemesi sonucunda bu ürünlerin Apple tarafından üretilmediği ve taklit ürün olduklarının tespit edildiği belirtildi.

İhtarnamede, bu ürünlerin satışına derhal son verilmesi ve bu ürünlerin nereden temin edildiğinin bildirilmesi istendi.

İhtarnamenin sonuç bölümünde ise BİM tarafından Apple markasının haksız olarak kullanıldığı taklit ürünlerinin satışına derhal son verilmesi, aksesuar cinsi taklit eşyaların imha edilerek Apple’a teslim edilmesi, taklit ürünlerin nereden temin edildiğinin bildirilmesi istendi.

Ayrıca, BİM’in orijinal olmayan ürünlerin satışına son verdiği ve bundan sonra da hiçbir şekilde satılmayacağının yazılı olarak Apple’a bildirilmesi de talep edildi.

Haberde, BİM’in bu ihtarname üzerine o dönem taklit ürünlerin satışını durdurduğu da belirtildi.

Söz konusu ihtarname şöyle:

Previous post
Selvi 'reform toplantısı'nın perde arkasını yazdı: Sembolik isimlerin tutukluluğuna son verilebilir
Next post
Kortta üstünü çıkaran kadın tenisçinin uyarı almasına tepki: 'Böyle bir kural yok'