Ana SayfaGüncelAsker eşi ile bebeği yaşamını yitirmişti: Yüksekova’daki saldırıya ilişkin HDP’den mesaj

Asker eşi ile bebeği yaşamını yitirmişti: Yüksekova’daki saldırıya ilişkin HDP’den mesaj

HABER MERKEZİ – HDP eş genel başkanları, Yüksekova’da asker eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeğinin hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili başsağlığı mesajı yayımladı. Saldırının kınandığı mesajda, “Şiddet kısır döngüsü daha fazla insan yaşamını yitirmeden sona ermelidir” denildi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) eş genel başkanları Pervin Buldan ve Sezai Temelli, Yüksekova’da astsubay eşi Nurcan Karakaya ve 11 aylık bebeği Bedirhan’ın hayatını kaybettiği saldırıyla ilgili bir mesaj yayımladı.

Eş başkanlar “Üzüntümüz büyük” başlıklı mesajda saldırıyı kınarken, “Şiddet kısır döngüsü daha fazla insan yaşamını yitirmeden sona ermelidir” dedi.

Buldan ve Temelli’nin mesajı şöyle:

“Üzüntümüz Büyük. Bu tür saldırıları asla kabullenmiyoruz ve kınıyoruz. Şiddet kısır döngüsü daha fazla insan yaşamını yitirmeden sona ermelidir. Bunun için başta siyasetçiler olmak üzere herkes ve her kuruluş üzerine düşeni yapmalı, sorunlarımızı konuşarak çözme anlayışının üstün gelmesi sağlanmalıdır.”

Ne olmuştu?

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönen Nurcan Karakaya’nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında, önceden yola tuzaklanan el yapımı patlayıcı infilak etmişti.

Fotoğraf: DHA

Patlamada 25 yaşındaki Nurcan Karakaya yaşamını yitirmiş, 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan Karakaya ise ağır yaralanmış ancak tüm müdahalelere rağmen kurtarılamamıştı.

Yaşamını yitiren anne ve bebeği için ilk tören Hakkari Dağ Komando Tugay Komutanlığı’nda düzenlenmişti.

Anne ve bebeği bugün ise Sivas’ta toprağa verilecek. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da katılacak.

Previous post
Rant kavgası çocukların sahalarını vuruyor
Next post
Erdoğan'dan 'rahip krizi'ne ilişkin açıklama