Ana SayfaKültür-Sanat“Bağışla beni, daha yüksek sesle konuşamam”

“Bağışla beni, daha yüksek sesle konuşamam”

HABER MERKEZİ – Küresel ısınmanın ve nükleer saldırıların getirdiği-getireceği felaketlere odaklanan “Bağışla beni, daha yüksek sesle konuşamam” isimli sergi, 15 Eylül’de İzmir’de başlayacak. Güncel sanat platformu Monitor’ün düzenlediği sergide Ali Kazma ve Plateauresidue’nun çalışmaları olacak.

İzmir merkezli güncel sanat platformu Monitor’ün “Bağışla beni, daha yüksek sesle konuşamam” başlıklı iklim değişikliğine odaklanan sergisi, sanatçılar Ali Kazma ve Plateauresidue’nun katılımıyla 15 Eylül’de Eski Austro-Turk Tütün Deposu’nda açılıyor.

Sergide; çalışmalarının temelini, insanlığın tamahkâr ve ihmalkâr davranışları sonucu dengesi bozulan doğaya yönelik pasifliğe karşı mücadelenin oluşturduğu sanatçı ikilisi Platearesidue’nun, “Alma Mater” isimli video çalışması var.

Slovenya’da varlığını sürdüren birkaç buz mağarasından birinde geçen bu çalışmanın odak noktasını, küresel ısınma sonucu hızla erimekte olan buz katmanı oluşturuyor.

Ali Kazma, Rezistans Serisi / Kasa, tek kanallı video, 3 dk. 18 sn., 2015

Ali Kazma’nın 2013 yılında, ilk kez Venedik Bienali 55. Uluslararası Sanat Sergisi’nin Türkiye Pavyonu’nda gösterilen video serisi Rezistans’a 2015’te eklediği çalışması “Kasa” da sergideki bir diğer çalışma.

Bu çalışmada ise olası bir nükleer saldırı, deprem ve küresel ısınma sonucu suların yükselmesi durumunda, bitki genetik çeşitliliğini bir sonraki nesle aktarmak üzere tüm felaketlere dirençli şekilde tasarlanan bir depo var.

Çalışmanın düşündürdüğü soru ise şu: İnsan eliyle yapılabilecek kıyımdan, insanın hayatta kalabilmesi için gerekli olanı korumak için artık yeterince emareye sahip miyiz?


Gazete Karınca



Önceki Haber
Brunson olayının arka planı: Kriz mi, kurmaca mı?
Sonraki Haber
Aslı Erdoğan: Nazi Almanyası düzeyine gelindi, Türkiye'de faşist bir rejim var