Ana SayfaGüncelBahçeli’nin elini öpmüştü: İYİ Partili Arkaz MHP’ye geçti

Bahçeli’nin elini öpmüştü: İYİ Partili Arkaz MHP’ye geçti

HABER MERKEZİ – Meclis’te, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Meclis’te elini öpen İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, MHP’ye geçti.

İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayati Arkaz, 24 Haziran seçimlerinin ardından Meclis’te gerçekleştirilen yemin töreninde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin elini öpmüş ve bu hareket parti içinde krize neden olmuştu.

İYİ Parti lideri Meral Akşener de bu davranışa “Siyasi nezaket değil; ilkelerimize uymayacaklar derhal İYİ Parti’yi terk etsin” sözleriyle tepki göstermişti.

Bahçeli, son İYİ Parti kongresinde partisinin Genel İdare Kurulu (GİK) üyeliğine yeniden seçilmeyen Arkaz’ı, MHP’ye davet etti.

Bahçeli şu çağrıda bulundu:

“Değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz ve benzeri durumdaki arkadaşlarımızı yakından takip ediyoruz. MHP olarak öncelikle değerli dava arkadaşımız Hayati Arkaz’ı partimize davet ediyoruz. Kamuoyunun bilgi ve takdirine sunarız.”

Arkaz: Bahçeli bizim liderimizdir

Bu çağrının ardından Arkaz, MHP’ye geçme kararı aldığını açıkladı.

Hürriyet’ten İsmail Saymaz’a konuşan Arkaz, Bahçeli’nin elini öpmesi üzerine verilen tepkilerin abartılı olduğunu belirtti ve “Ayrı partilerde olsak da Bahçeli benim büyüğümdür. Büyüklerime karşı saygılı bir insanım” dedi.

Tüm ailesinin yıllar boyu ülkücü olduğunu dile getiren Arkaz, “Bahçeli bizim liderimizdir. Genel başkanımın ağzından çıkacak her türlü kelam ve söz benim için emirdir. Teklifi şeref ve onurla kabul ettim. Zaten MHP’nin ve Ülkü Ocakları’nın bütün birimlerinde çalıştım. Ülke meselesinde elimizi taşın altına koyarız. Bu teklif, çok büyük bir onurdur benim için” ifadelerini kullandı.