Ana SayfaGüncelBeş ilde operasyon: Çok sayıda kişi gözaltında, aralarında HDP’li yöneticiler de var

Beş ilde operasyon: Çok sayıda kişi gözaltında, aralarında HDP’li yöneticiler de var

HABER MERKEZİ – Son birkaç gündür devam eden operasyonlarda aralarında HDP’li yöneticilerin de olduğu birçok kişi gözaltına alınırken, operasyonlar bugün de sürdü. İstanbul, Şırnak, Mersin, Adıyaman ve Ağrı’da yapılan ev baskınlarında birçok kişi gözaltına alındı.

Önceki gün başlayan gözaltı operasyonları bugün İstanbul, Şırnak, Mersin, Adıyaman ve Ağrı ile devam etti.

İstanbul’da gece saatlerinde çok sayıda eve eş zamanlı operasyon düzenlendi. Baskın yapılan evlerde aramaların ardından aralarında çocukların da bulunduğu çok sayıda kişi gözaltına alındı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde de birçok eve eş zamanlı baskın yapıldı. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken, alıkonulanlar Cizre Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Mersin’de ise yine sabah saatlerinde polis Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü yöneticileri ile üyelerinin evlerine eş zamanı baskın düzenledi. Mezopotamya Ajansı, Mersin’in Tarsus, Akdeniz, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde yapılan baskınlarda aralarında HDP Mersin İl Eşbaşkanı Sevgi Aktaş’ın da olduğu en az 20 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Öte yandan Adıyaman’ın Kahta ilçesinde sabah saatlerinde düzenlenen ev baskınlarından üç kişi gözaltına alınırken, Ağrı’nın Doğubayazıt, Diyadin, Patnos ve Eleşkirt ilçelerinde yapılan ev baskınlarında aralarında Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Doğubayazıt İlçe Eşbaşkanları Fatma Oral ve Ahmet Şah Sarı’nın da bulunduğu 24 kişi gözaltına alındı.

Gözaltı operasyonları

Dün de Ankara başta olmak üzere birçok ilde HDP’ye yönelik gözaltı operasyonları yapılmıştı.

Ankara’da aralarında HDP yöneticileri ve Barış Anneleri’nin de olduğu en az yedi kişi gözaltına alınmıştı.

Antep’te yapılan ev baskınlarında altı kişi, Bursa’da da sosyal medyadaki “Newroz paylaşımları” gerekçe gösterilerek düzenlenen ev baskınlarında en az iki kişi gözaltına alınmıştı.

Gözaltı operasyonlarına HDP tepki göstermiş, partinin Kadın Meclisi, önceki gün ve dün Diyarbakır, Adana, Çanakkale, Konya ve Ankara’da çoğunluğu kadınlar olmak üzere parti yöneticileri ve partililere yönelik gözaltıların ‘hukuksuz ve keyfi’ olduğunu vurgulamıştı.

Previous post
İtalya'da otoyol köprüsünün çökmesi sonucu en az 38 kişi yaşamını yitirdi
Next post
Baro'dan çağrı: Dersim'deki yangına müdahale edilmeli