Ana SayfaGüncelBugün Arap Alevilerinin ‘Ğadir Hum Bayramı’

Bugün Arap Alevilerinin ‘Ğadir Hum Bayramı’

HABER MERKEZİ – Arap Alevilerin ‘Ğadir Hum Bayramı’ bu yıl 29-30 Ağustos tarihlerine denk geldi. HDP yayınladığı kutlama mesajında, “İslam Devrimi’ndeki yol ayrımı egemen, iktidarcı zihniyete karşı Ali taraftarlığında ifadesini bulan hakikatçi çizgidir” dedi.

Bugün, Arap Alevilerinin en büyük inanç bayramı olan Ğadir Hum Bayramı.

Her yıl Hicri takvime göre Zilhicce ayının 18’inde Arap Alevileri tarafından kutlanan Ğadir Hum Bayramı, bu sene 29-30 Ağustos tarihlerine denk geldi.

İslam’ın Peygamberi Hz. Muhammed’in, Veda Haccı için Mekke’yi ziyaretinin ardından Medine’ye dönüş yolunda Ğadir Hum denilen mevkide kendisiyle birlikte yol süren taraftarlarına yaptığı konuşma, verdiği mesaj ve müjdeden hareketle Arap Alevileri bugünü bayram olarak kutluyor.

Muhammed Peygamber Ğadir Hum’da verdiği mesajda, ‘kendisinden sonra davasını, hak yolunu sürdürecek olanın Ehlibeyti olduğunu, velayet makamında oturacak olanın ise Ali olduğunu’ şu sözlerle müjdeler: “Ben kimin mevlası isem Ali de onun mevlasıdır”..

HDP’den kutlama

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Halklar ve İnançlar Komisyonu, yayınladığı mesajla Arap Alevi’lerin bu bayramını kutladı.

HDP milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Zeynel Özcan ve Kemal Bülbül’ün kutlama mesajında, başta Arap Alevileri olmak üzere coğrafyadaki Caferiler ve bütün Alevilerin bayramı kutlandı.

Muhammed Peygamber’in mesajına dikkat çekilen HDP açıklamasında, “Arap Alevilerin, Ğadir Hum’da açıklanan bu müjdeyi bayram olarak kutlaması İslam Devrimi’nin hakikatine bağlığın ifadesidir. İslam Devrimi’ndeki yol ayrımı egemen, iktidarcı zihniyete karşı Ali taraftarlığında ifadesini bulan hakikatçi çizgidir” denildi.

“Hak ve hakikatten sapan egemen, iktidarcı İslam anlayışı, Emevi İslamı biçiminde zuhur edip, bugüne kadar insanlığın başına bela olurken, mazlumun yanında zalime karşı duruşun adı olan Ali taraftarlığı eşitliğin, kardeşliğin, paylaşımın ve sevginin yolundan yürümek anlamına gelmiştir.

Hak ile batıl arasındaki mücadelede her daim haktan yana olanların kutladığı bu bayramın, hakikatin nurunu bütün insanlığa yaymasını diler, Gadir Hum Bayramını kutlarız.

Hakkın ve hakikatin ışığının bütün canları aydınlatması dileğiyle. Gerçeğin Demine Hü!”


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
Hakkında uzaklaştırma kararı vardı: Cezaevinden izinli çıkıp, eşini öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet istemi
Sonraki Haber
'Sokaklar sadece erkeklerin değil': Paris’te feministler cinsiyetçiliği protesto etmek için pisuvarları tıkadı