Ana SayfaEkolojiBursa’da köylülerin enerji santraline karşı direnişi jandarmaya geri adım attırdı

Bursa’da köylülerin enerji santraline karşı direnişi jandarmaya geri adım attırdı

HABER MERKEZİ – Bursa’da kurulmak istenen enerji santraline karşı bir buçuk aydır eylem yapan köylülere müdahale etmek için gelen jandarma, yurttaşların geri adım atmaması üzerine geri çekildi.

Bursa’nın Büyükorhan ilçesine bağlı Karaağız Köyü’nde yurttaşlar, kurulmak istenen biyokütle enerji santraline karşı bir buçuk aydır eylemde.

Jandarma bugün, santralin inşaatı için malzeme taşıyan TIR’ların geçişine engellemek için bir buçuk aydır köy yolunda gece gündüz nöbet tutan köylüleri yoldan uzaklaştırmak istedi.

Sendika.org’da yer alan habere göre köylülerin geri adım atmaması üzerine jandarma ile yaşanan arbede sonucu bazı köylüler fenalaştı.

‘Biz joptan da askerden de korkmuyoruz’

“Biz joptan da korkmuyoruz, askerden de korkmuyoruz, polisten de korkmuyoruz” diyen köylülerin geri adım atmaması üzerine jandarma, enerji santralinin inşaatının başlaması için tekrar geleceklerini belirterek geri çekildi.

Köylülere destek olmak için Bursa çevre ilçelerinden, aralarında CHP’li vekillerin de olduğu yüzlerce kişi geldi.

Yüzlerce kişinin bekleyişi devam ederken, köylüler mücadelelerinde kararlı: “Sonuna kadar direneceğiz.”

Ne olmuştu?

Karaağızlılar biyokütle enerji santralinin inşaatı için gelen iş makinelerinin geçişini engellemek için köy yolunda nöbet tutmaya başlamışlardı.

Köylülerin gece gündüz nöbete devam etmesi üzerine iş makineleri bölgeyi terk etmişti.

Bir buçuk aydır nöbet tutan köylüleri ikna etmek için 11 Temmuz’da, santralin yapımına onay veren ÇED raporunu veren devlet kurumlarından temsilciler köye gelip halkla konuşmuştu. Ancak görüşme ÇED raporunu verenlerin, neye onay verdiklerini bile bilmediği ortaya çıkmıştı.

Previous post
LGS 1. nakil sonuçları açıklandı
Next post
KESK ve DİSK 'kriz' dedi, taleplerini sıraladı: "İşçi sınıfı alacaklıdır"