Ana SayfaÇalışma YaşamıÇapa’da hakkını arayan sağlık personeline ‘uyarı’ adı altında tehdit

Çapa’da hakkını arayan sağlık personeline ‘uyarı’ adı altında tehdit

HABER MERKEZİ – Çapa Tıp Fakültesi Dekanlığı, döner sermaye ek ücretleri iki aydır ödenmeyen ve bunun için hakkını arayan personele ‘uyarı’ adı altında tehdit yazısı gönderdi.

İstanbul Üniversitesi Çapa Tıp Fakültesi’nde görev yapan sağlık çalışanlarının performansa dayalı döner sermaye ek ücretlerinin iki aydır ödenmediği ortaya çıktı.

Buna karşın hastane personeli seslerini duyurmak ve haklarını aramak için sosyal medya hesaplarından “Çapa’da emek hırsızlığı var” kampanyası başlattı.

Bunun ardından, Tıp Fakültesi Dekanlığı kliniklere, anabilim başkanlıklarına ve bölüm başkanlıklarına yazı gönderdi.

BirGün’den Sevcan Akgül’ün haberine göre “Uyarı” adı altında gönderilen belgede, “Bu tür izinsiz eylemlere Dekanlığımızca müsaade edilmeyecek ve katılan personel hakkında yasal işlem yapılacaktır” ifadeleri kullanıldı.

SES ve Tabip Odası açıklama yapacak

Hakkını arayan sağlık personelinin ‘yasal işlemle’ tehdit edilmesinin kabul edilemez olduğunu belirten Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) ve İstanbul Tabip Odası konuyla ilgili 29 Ağustos tarihinde basın açıklaması yapacağını açıkladı.

Hakları gasp edilen ve haklarını aradıkları için tehdit edilen sağlık çalışanları, “Hak aramak suç değil, hastane yönetimi tarafından işten atılmakla tehdit edilmek suç” diyerek basın açıklamasına destek çağrısında bulundu.