Ana SayfaDünyaCenova’da otoyol köprüsü çöktü

Cenova’da otoyol köprüsü çöktü

HABER MERKEZİ – İtalya’nın Cenova kentinde 100 metre yükseliğinde bir otoyol köprüsünün büyük bir bölümü çöktü. Çökme sonucu çok sayıda aracın köprüden aşağı düştüğü belirtilirken, İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Yardımcısı en az 22 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

İtalya’nın kuzeyindeki Cenova kentinde bir otoyol köprüsü çöktü.

Britanya merkezli Telegraph gazetesi, 100 metre yükseliğinde olduğu belirtilen köprünün 200 metrelik bölümünün çöktüğünü bildirdi.

La Repubblica gazetesi bazı evlerin de köprünün enkazı altında kaldığını aktarırken, İtalya merkezli haber ajansı Adnkronos ise sağlık yetkililerine dayandırdığı haberinde, onlarca kişinin hayatını kaybettiğini ve yaralıların olduğunu belirtti.

Ajansın haberine göre Sky Italia televizyon kanalına konuşan bir görgü tanığı da sekiz veya dokuz aracın köprüden düştüğünü söyledi.

22 kişi yaşamını yitirdi

Olaya ilişkin açıklama yapan İtalya Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Yardımcısı Edoardo Rixi, köprünün çökmesi sonucu en az 22 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. En az 13 kişinin de yaralandığı kaydedildi.

Öte yandan olaya ilişkin polisten de bir açıklama geldi. Açıklamada, köprüdeki çökmenin ani ve şiddetli fırtına nedeniyle gerçekleşmiş olabileceği belirtildi.

Bölgede arama kurtarma çalışmaları ise sürüyor.

Köprü 1968 yılında inşa edilmişti

Çöken köprünün ismi Morandi.

Avrupa’da inşa edilen ilk asma köprülerinden olan Morandi, yüz metre yüksekliğinde ve Polcevera Nehri ile yerleşim yerlerinin üzerinden geçiyor.

Köprüdeki tadilat çalışmalarının 2016 yılında sonlandırıldığı belirtiliyor.


Karınca Dış Haberler