Ana SayfaGüncelCeylan Ertem ve kayıp yakınları Cumartesi Anneleri için söyledi: “Beni Bul Anne”

Ceylan Ertem ve kayıp yakınları Cumartesi Anneleri için söyledi: “Beni Bul Anne”

HABER MERKEZİ – Ceylan Ertem ve zorla kaybedilenlerin yakınları, Ahmet Kaya’nın 23 yıl önce Cumartesi Anneleri için seslendirdiği “Beni Bul Anne” adlı şarkıyı eylemin 700. haftası için seslendirdi.

1995 yılından bu yana Taksim Galatasaray Meydanı’nda  gözaltına alınarak zorla kaybedilen çocuklarının, eşlerinin, kardeşlerinin akıbetini soran Cumartesi Anneleri 25 Ağustos’ta 700. kez bir bir araya gelecek.

Katılım çağrısının yapıldığı eylemin 700. haftası için Ceylan Ertem ve kayıp yakınları, Ahmet Kaya’nın 23 yıl önce Cumartesi Anneleri için besteleyip seslendirdiği “Beni Bul Anne” şarkısını seslendirdi.

Ahmet Kaya’nın sesine de yer verilen şarkıyı aşağıdaki bağlantıdan dinleyebilirsiniz.

Ceylan Ertem’den katılım çağrısı

“Beni Bul Anne” şarkısını kayıp yakınları ile birlikte yorumlayan Ceylan Ertem, Cumartesi Anneleri’nin Galatasaray Meydanı’nda 700’üncüsü düzenlenecek eyleme katılım çağrısında bulundu.

Teklifin kendisine Cumartesi Anneleri tarafından geldiğini belirten Ertem, bunu hiç düşünmeden kabul ettiğini söyledi.

Cumartesi Anneleri’nin yürüttüğü mücadelenin çok önemli olduğuna dikkat çeken Ertem, şunları söyledi:

“Hem Cumartesi Anneleri’yle böyle bir projede yer almak hem Ahmet Kaya ile düet yapmak benim için çok özeldi. Klibi defalarca izledim ve çok etkilendim. Cumartesi Anneleri’ne her zaman, her hafta destek vermemiz gerektiğini düşünüyorum. Her zaman onları annemiz, kız kardeşimiz olarak görmeliyiz. Biz kocaman bir aileyiz. O aile için ne yapmak gerekiyorsa yapmalı.”

Previous post
Mersin'de gözaltına alınan HDP'lilerden 3'ü tutuklandı
Next post
İSKİ’den su kesintisi açıklaması