Ana SayfaCezaevleriCezaevindeki Arin bebeğin ilaçları verilmiyor, kilo kaybı başladı, durumu kötüleşiyor

Cezaevindeki Arin bebeğin ilaçları verilmiyor, kilo kaybı başladı, durumu kötüleşiyor

HABER MERKEZİ – Annesi Esma Yılmaz’la birlikte Urfa Cezaevi’nde kalan astım hastası Arin bebeğe verilmesi gereken yeni ilaçlar verilmedi. Arin’in babası Mihdi Yılmaz, çocuğunda kilo kaybının başladığını ve durumunun giderek kötüleştiğini söyledi.

Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevi’nde annesi Esma Yılmaz ile birlikte kalan astım hastası 13 aylık Arin bebeğin sağlık durumu giderek kötüleşiyor.

10 Ağustos’ta eşinin görüşüne giden Arin’in babası Mihdi Yılmaz, çocuğuna verilmesi gereken yeni ilaçların hala verilmediğini söyledi.

MA’dan Berivan Altan’a konuşan Mihdi Yılmaz, 5 Ağustos’ta hastaneye sevk edilmesi gereken Arin bebek için yapılan sevk talebine, cezaevi yönetimi tarafından hala yanıt verilmediğini kaydetti.

Yılmaz, cezaevi yönetimiyle yaptığı görüşmelerde kendisine, “İlaçları talep ettik, revire götürdük, biz de ilaçların gelmesini bekliyoruz. Buranın bir işleyişi vardır istediğiniz şeyler anında olmuyor” denildiğini aktardı.

Kızının nefes alıp vermede çektiği güçlüğün yanı sıra kilo kaybı da yaşamaya başladığını kaydeden Yılmaz, “İlaçlarını da vermiyorlar. Astım hastası olduğu için tıkanmalar, nefes alamıyor ve bu yüzden süt ememiyor. Yürümeye başladığı için artık hastalığı tamamen onu zorluyor” dedi.

“Arin’in tedavisinin dışarıda yapabilmek için hem ben hem de eşim cezaevine dilekçe verdik” diyen Yılmaz, ne eşinin denetimli serbestlik talebinin ne de Mardin’e sevk talebinin kabul edilmediğini hatırlattı.

‘Bizi çocuğumuzla terbiye etmeye çalışıyorlar’

Kendilerine yaşatılanlara isyan eden Yılmaz, “Bir devlet, bir hükümet bir bebeğe sahip çıkamayacak acizlikte ise böyle bir devlet yok olsun, batsın gitsin” ifadelerini kullandı.

Çocukları ile terbiye edilmeye çalışıldıklarını vurgulayan Yılmaz, “Yılmayacağız, pes etmeyeceğiz. Belki çocuğumuz hasta olabilir, ölebiliriz ama bu bizi fikrimizden alamaz. Çocuğumuzla bizi terbiye etmeye çalışıyorlar ama biz bitmeyiz” dedi.