Ana SayfaGüncelCHP Sözcüsü: Kılıçdaroğlu kurultayı toplamayacak, yeni çalışma ekibi oluşturacak

CHP Sözcüsü: Kılıçdaroğlu kurultayı toplamayacak, yeni çalışma ekibi oluşturacak

HABER MERKEZİ – CHP MYK toplantısı sonrası açıklama yapan Parti Sözcüsü Tezcan, yeterli imza olmadığı gerekçesiyle Genel Başkan Kılıçdaroğlu’nun kurultayı toplamayacağını, yeni dönemde yeni bir çalışma ekibi oluşturacağını söyledi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sona erdi.

Toplantı sonrası açıklama yapan CHP Parti Sözcüsü Bülent Tezcan, yeterli imza olmadığı gerekçesiyle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun kurultayı toplamayacağını, yeni dönemde yeni bir çalışma ekibi oluşturacağını ifade etti.

“Genel Başkan’ın MYK’yı değiştirme yetkisi vardı, bütün arkadaşlarımız destek açıklaması yaptı. Yeni çalışma döneminde yeni çalışma ekibi oluşturulacak. Hiçbir biçimde 630 imza teslim edilmemiştir, teslim edilenlerin dökümü kamuoyuyla paylaşılmıştır. 31 delege imzasını çekti, 569 imza var ve bu imza ile kurultayı toplamak mümkün değil. Genel Başkan’ın da kurultay toplama konusunda bir iradesi yoktur.”

Kurultay tartışmalarına da değinen Tezcan, “Kurultay tartışmalarını gündemde tutmanın partinin çalışmalarına zarar vermekten başka bir yanı yoktur. Bu tartışmanın bitmesi gerekir” dedi ve ekledi:

“Önümüzdeki süreçten CHP’nin yeni döneminin yönünü çizmek ve hızlı bir şekilde bir taraftan yerel seçimlere hazırlamak bir taraftan da siyasi ve iktisadi krizi içerisinde yol haritasını belirlemek üzere yeni çalışma ekibi oluşturulacaktır sayın genel başkanımız tarafından. Biz CHP olarak genel başkanımızın çalışmalarında destek vermeye devam edeceğiz.”

Trump’ın ‘İran’la iş yapan ABD’yle yapamaz’ tweeti

ABD ile yaşanan krize dair değerlendirmelerde de bulunan Tezcan, devamla şunları söyledi:

“Bir tweet atıldı diye dolar buraya çıkar mı? Bu, üretime dayanmayan, sıcak para ve dolar ekonomisine teslim edilmiş, dolarkolik bir ekonomi anlayışının sonu. Daha Man Adası’nın hesabını vermemiş Erdoğan milletten dolarlarını bozdurmalarını bekliyor.”

Erdoğan’ın 100 günlük ekonomi programı

“Erdoğan’ın 100 günlük programında, üretime dönük yapısal önlemler, enflasyonu düşürmeye dönük ciddi bir eylem paketi, seçim öncesi vaatlerinin hiçbirisi yok.”