Ana SayfaGüncelCHP’de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar teslim edildi

CHP’de olağanüstü kurultay için toplanan imzalar teslim edildi

HABER MERKEZİ – CHP’de olağanüstü kurultay talebiyle toplanan noter tasdikli imzalar Genel Merkez’e iletildi. İmza sayısının 630’u bulduğunu açıklayan CHP PM üyesi Usluer, “Olağanüstü kurultay süreci bir an önce Genel Başkanımız tarafından başlatılmalıdır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağanüstü kurultay için toplanan imzalar bugün Genel Merkez’e teslim edildi.

CHP Parti Meclisi (PM) üyesi Gaye Usluer, toplanan noter tasdikli imza sayısının 630 olduğunu açıkladı.

Olağanüstü kurultaya gidilmesi için gereken yeter sayı 621’di.

‘Kurultay süreci bir an önce başlatılmalı’

Basın toplantısında konuşan Gaye Usluer, topladıkları 630 imzanın yanı sıra ellerine ulaşmayan 50 imzanın daha bulunduğunu belirtti.

“Olağanüstü kurultay süreci bir an önce Genel Başkanımız tarafından başlatılmalıdır” diyen Usluer, şu sözleri kaydetti:

“Bir düğümü hep birlikte düğüne çevirelim. Önümüzde yerel seçimler var. Yüzde 22.6’lık bir sonucumuz var. Yerel seçimlere hazırlanırken en büyük anket yakın zamandaki seçimlerdir. Bu puan bizim yerel seçimlere giderken anket sonucumuzdur. İsteğimiz CHP’de kişilerin değişmesi değildir. İsteğimiz yeni bir yönetim anlayışının devreye girmesidir. Kurultayın toplanabilmesi için delege imzaları için bir noter şartı yok. Delegelerin salt çoğunluğunun beşte biri ile toplanabiliyor ama bizim tüzüğümüzde noter şartı ve salt çoğunluk şartı var. Bugün için toplam delege sayısı 1240. Noter tasdikli imza sayımız 630.”

Seçimli olağanüstü kurultayın yapılabilmesi için toplam delege sayısının yarıdan bir fazlasının imzası gerekiyor.

Eğer bu çoğunluk sağlanırsa, 45 gün içerisinde olağanüstü seçimli kurultaya gidilecek.

Ne olmuştu?

CHP’nin 24 Haziran cumhurbaşkanlığı seçimleri için aday gösterdiği Muharrem İnce, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı 2 Temmuz tarihli görüşmenin ertesi gününde ‘partiyi genel başkan olarak seçimlere hazırlayabileceğini’ söylediğini açıklamıştı.

Kılıçdaroğlu’na onursal başkanlık, kendisine partide genel başkanlık önerdiğini belirten İnce, “Teklifime ‘hayır’ derse olağanüstü kurultay sorununu örgüt çözer” demişti.

Kılıçdaroğlu ise İnce’nin sözlerine “Özel yemeğin bağlamından koparılması siyasi nezaketsizlik” yanıtını vermiş, CHP Sözcüsü Bülent Tezcan da “Gündemimizde kurultay yok” mesajı vermişti.

Bunun üzerine CHP kurultay delegeleri 16 Temmuz’da olağanüstü kurultay talebiyle noter kanalıyla imza süreci başlatmıştı.