Ana SayfaGüncelCHP’deki muhaliflerden oturma eylemi: “Korkunun ecele faydası yok”

CHP’deki muhaliflerden oturma eylemi: “Korkunun ecele faydası yok”

HABER MERKEZİ – Kurultaya gidilmesi için imza veren CHP’li muhalifler, parti genel merkezi önünde oturma eylemi yapıyor. Eylem öncesi yapılan açıklamada ‘yeterli imza toplanmadı’ tartışmasına değinen CHP Bitlis kurultay delegesi Veysi Uyanık, “İYİ Parti’ye grup kurmaları için 15 tane milletvekili veren Genel Başkanımız, burada 3-5-10 delegenin lafını yaparsa takdirini kamuoyuna ve bu partiye gönül veren yoldaşlarımıza bırakıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde (CHP) olağanüstü kurultay talebiyle verilen imzaları inceleyen Genel Merkez, imza sayısına ilişkin kararını bugün açıklayacak.

Açıklama öncesi CHP’de kurultaya gidilmesi için imza veren delegelerden bazıları partinin Ankara’daki Genel Merkez binası önünde oturma eylemi yapıyor.

Eylemleri için belirli bir süre vermeyen delegeler, kurultayın toplanmaması halinde her sabah saat 11.00’de Genel Merkez binası önünde oturma eylemi yapacağını bildirdi.

Eylem öncesi basın açıklaması yapan CHP Bitlis Kurultay Delegesi Veysi Uyanık, Genel Merkez’in “yeterli imza toplanmadı” açıklamasına tepki göstererek, “İYİ Parti’ye grup kurmaları için 15 tane milletvekili veren Genel Başkanımız, burada 3-5-10 delegenin lafını yaparsa, takdirini kamuoyuna ve bu partiye gönül veren yoldaşlarımıza bırakıyoruz” dedi.

“Kalemizi alana kadar mücadelemize devam edeceğiz” diyen Uyanık, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Neden kurultaya gitmek istemediği” yönündeki soruya şu yanıtı verdi:

“Korkunun ecele faydası yok. Genel Başkanımıza kalmış olsa, kurultaya giderdi. Ama Genel Başkanımızın etrafını saran bazı koltuk sevdalısı arkadaşların, Genel Başkanımızın bu kararı vermesini direttiğini görüyoruz.”