Ana SayfaGüncelCumhurbaşkanı Yardımcısı: Ordu’daki selde can kaybı yok, hasarın boyutu çok yüksek değil

Cumhurbaşkanı Yardımcısı: Ordu’daki selde can kaybı yok, hasarın boyutu çok yüksek değil

HABER MERKEZİ – Ordu’daki selle ilgili açıklama yapan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Oktay, can kaybının olmadığını, ilk hasar tespit çalışmalarına göre 66 konut, 264 iş yeri, 60 aracın zarar gördüğünü ifade ederek, hasarın boyutunun çok yüksek olmadığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Ordu’daki sel felaketiyle ilgili açıklama yaptı.

Oktay, “Can kaybı yok, ilk hasar tespit çalışmalarına göre 66 konut, 264 iş yeri, 60 araç zarar gördü” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın durumu yakinen takip ettiğini söyleyen Oktay, şu an mağdur olan ve ihtiyacı karşılanmayan bir kimsenin olmadığını ifade etti.

“Şu an itibariyle durum şudur. Hamd olsun bir can kaybımız olmadı. Hasarın boyutu da çok yüksek gibi gösterilse de çok yüksek değil. Bunu da atlatacağız. Devletimizin tüm birimleri iş başında.

İklim değişiyor ve Türkiye de ister istemez bundan nasibini alıyor. Zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Dere yataklarında konut ve iş yeri yapımıyla ilgili çok çok daha hassas olmamız gerekiyor.”

Çevre Bakanı: Ülkenin gerçekleri bunlar

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Kurum da konuyla ilgili yaptığı açıklamada, sel ve su baskınlarının nedenleri üzerine bir soruya şu yanıtı verdi:

“Afet deyince neticede bu doğal bir olay. Sizin öngöremediğiniz bir olay ki ismi afet oluyor. Tabiki şehirdeki alt yapı bu afetin şehre olan etkisini değiştirebilir. Ama şehirde mevcutta zaten o manada her türlü alt yapı, proje hem bizim bakanlığımız birimlerince hem belediyelerce hem valiliklerde yapılıyor.

Kaçak yapılaşmadan kaynaklı problemler hemen hemen her yerde var. Buna ilişkin imar barışı yasası çıkarıyorsunuz. Hazine arazisine kaçak yapıyı gidip yıkayım yapamıyorsunuz. Bu da bir gerçek yani ülkenin gerçekleri. Üst ölçekte yapılması gerekenleri inşallah süreç içinde yapıyorsunuz. Neticede bu yağışların olmasının nedeni iklim değişikliği sebebiyle. Bu beklenen bir şey değil. Buna ilişkin stratejik eylem planı hazırlamak zorundayız. Alt yapıyı güçlendirmek zorundayız. Bu eylem planıyla bunlar açıklanacak.”

Tarım ve Orman Bakanlığından da yapılan açıklamda “Afetlerden etkilenen çiftçilerin düşük faizli zirai kredi borçları ertelenecek” denildi.

Previous post
41 bin öğrenci neden sıfır çekti?
Next post
Bu yılki bütçe artışı da yetmedi: Diyanet’e 550 milyon ek ödenek