Ana SayfaEkonomiDolar/TL’de tarihi zirve: Kur 5’e dayandı

Dolar/TL’de tarihi zirve: Kur 5’e dayandı

HABER MERKEZİ – Dolar, TL karşısında 4.99’un üzerine çıkarak yeni tarihi zirvesini gördü.

Dolar, Türk Lirası karşısında değer kazanmaya devam ediyor.

Saat 19:08 itibarıyla kur 4.99’un üzerine çıkarak 5’e dayandı.

Dolar/TL bu seviye ile yeni tarihi zirvesine ulaşmış oldu.

Tarihi zirve, Bloomberg’ün ‘son dakika’ olarak aktardığı “ABD’nin Türkiye’ye yönelik yaptırım listesi hazırladığı iddia ediliyor” gelişmesinin ardından geldi. Söz konusu iddiaya ilişkin ise henüz bir bilgi yok.

Kur şu an itibarıyla 4.98 seviyelerinde işlem görüyor.


ABD ile Türkiye arasındaki ‘rahip krizi’

Türkiye’de 21 aydır tutuklu yargılanan ve 35 yıl hapsi istenen ABD’li rahip Andrew Craig Brunson adli kontrol kararıyla geçtiğimiz günlerde ev hapsine alınmıştı.

Bu gelişmenin ardından ABD’den, Brunson’ın serbest kalmaması halinde Türkiye’ye yaptırım uygulanacağı açıklaması gelmişti.


Trump’tan açık tehdit: Türkiye’ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız


ABD Başkanı Donald Trump’tan gelen bu açıklamaya yanıt veren Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Gelen tehditleri asla tolere etmeyiz. Hukuk kuralları herkes için geçerlidir” ifadelerini kullanmıştı.

Ayrıca Türkiye ile ABD arasındaki ‘Rahip krizi’ sürerken Türkiye’nin uluslararası kuruluşlardan kredi almasını kısıtlayan tasarı ABD Senatosu’ndan geçmişti.

Bu gelişmenin sonrasında ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, “ABD, rahip Andrew Brunson serbest kalana kadar Türkiye’ye yaptırım uygulamaya hazırdır” demişti.

Son olarak Brunson hakkındaki ev hapsi ile yurt dışı çıkış yasağının kaldırılması talebiyle mahkemeye yapılan itiraz da reddedilmişti.


ABD yineledi: Brunson konusu oldukça hassas, endişeliyiz

Erdoğan’dan ABD’ye: Tehdit diline prim vermeyiz