Ana SayfaDünyaEndonezya’da deprem: Yaklaşık 150 insan yaşamını yitirdi, yüzlerce yaralı var

Endonezya’da deprem: Yaklaşık 150 insan yaşamını yitirdi, yüzlerce yaralı var

HABER MERKEZİ – Güneydoğu Asya ülkesi Endonezya’nın turistik Lombok Adası’nda Pazar günü meydana gelen 7.0 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 142’ye yükseldi.

Endonezya’nın turistik Lombok Adası’nda dün 7.0 büyüklüğündeki deprem meydana geldi.

Depremde şu ana dek en az 142 kişi hayatını kaybetti, yüzlerce kişinin de yaralandığı tahmin ediliyor.

Afetle Mücadele Dairesi ölü sayısının yükselmesini beklediklerini açıkladı. Sözcü Sutopo Purwo Nugroho, düzenlediği basın toplantısında depremin etki alanın çok büyük olduğunu ve sarsıntıda Bali’de de iki kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi.

Endonezya Meteoroloji, Klimatoloji ve Jeofizik Ajansı depremin yerin 10,5 kilometre altında gerçekleştiğini ve şu ana kadar 120 artçı şok tespit kaydettiklerini belirtti.

Lombok Adası’nın bazı bölgelerinde enerji nakil ve iletişim hatları zarar görürken, Endonezya ordusu bölgeye tıbbi ve lojistik malzeme yüklü bir gemi gönderdiğini açıkladı.

Tsunami uyarısı

Depremin hemen ardından tsunami uyarısı yapılsa da, su seviyesinde gözlenen sadece 15 cm’lik bir artıştan dolayı uyarı kısa bir süre sonra kaldırıldı.

Lombok’un kuzeybatı sahiline yakın Gili adalarında 1000 civarı turist bölgeden tahliye edildi.

Turistler kaçıyor

Depremin meydana geldiği Lombok ile etkilendiği Bali’de turist bölgesi. Depremin ardından birçok turist tatillerini kısa kesip adaları terk etmek için havalimanlarına yöneldi.

Lombok’un en büyük yerleşimi Mataram’ın havalimanında uzun kuyruklar oluşurken, The Garuda Indonesia Havayolları turistlerin adadan ayrılabilmeleri için ek seferler koyduklarını açıkladı.

Temmuz’da da deprem olmuştu

Lombok’ta Temmuz ayı sonunda da şiddetli bir deprem meydana gelmişti. 6.4 büyüklüğündeki depremde 16 kişi hayatını kaybetmişti.

Ülkenin Sumatra Adası açıklarında Aralık 2004’te meydana gelen 9.1 büyüklüğündeki deprem ve sonrasında yaşanan tsunami felaketinde civardaki birçok ülkede toplam 230 binden fazla insan yaşamını yitirmişti.