Ana SayfaEkonomiErdoğan: Gözünüz kur tablosunda olmasın

Erdoğan: Gözünüz kur tablosunda olmasın

HABER MERKEZİ – Erdoğan, bu sabah itibarıyla zirve yapan dolar kuru için ‘bizim yollarımızı kesemez’ ifadelerini kullanırken, “Hiç kimsenin gözü kur tablosunda faiz tablosunda olmasın, herkesin daha ileri, büyük fotoğrafa bakmasını özellikle istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçimi sonrası teşekkür ziyareti kapsamında gittiği Bayburt’ta konuştu.

Gümüşhane Geçişi Çevre Yolu açılış töreninde konuşan Erdoğan, bu sabah itibarıyla 6.25 seviyesine kadar yükselen dolar/TL kuruna ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Dolar bizim yollarımızı kesemez” diyen Erdoğan, yastık altı döviz ve altının bozdurulması çağrısını yinelerken, “Bizim bu birliğimiz beraberliğimiz Batı’ya en büyük cevap olacak” dedi.

Erdoğan, “Hiç kimsenin gözü kur tablosunda faiz tablosunda olmasın, herkesin daha ileri, büyük fotoğrafa bakmasını özellikle istiyorum” ifadelerini kullandı ve devamla şu sözleri kaydetti:

“Türkiye’nin ne makro ekonomik verilerinde ne üretim gücünde ne istihdam düzeyinde ne bankacılık sisteminde en küçük bir sıkıntı olmadığı halde suni finansal istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz. Çok basit birtakım görüş ayrılıkları üzerine bina edilen bu saldırıların sebeplerinin çok başka olduğu açıkça ortadadır. Bu tarz yaklaşımlar sergileyen ülkelerle aramızdaki ilişkiler telafisi mümkün olmayacak zararlar görme noktasına gelmiştir. Bizim kimseye eyvallahımız olmaz, olamaz. Tanktan, uçaktan, toptan, kurşundan korkmayan bu millet bu tarz tehditlerden mi korkacak. Böyle düşünenler bu milleti hiç tanımamış demektir.”

Previous post
Afrin'de kent meydanına Erdoğan'ın adı verildi
Next post
Karaman'da bir kişiyi linç ettirmeye çalıştığı için açığa alınan zabıta işe geri döndü