Ana SayfaGüncelErdoğan ‘önüme gelirse imzalarım’ demişti, BBP kolları sıvadı: İdam teklifimizi Meclis’e sunacağız

Erdoğan ‘önüme gelirse imzalarım’ demişti, BBP kolları sıvadı: İdam teklifimizi Meclis’e sunacağız

HABER MERKEZİ – BBP Genel Başkanı Destici, idam cezasının geri getirilmesini istediklerini belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Önüme gelirse imzalarım” sözünü hatırlattı ve idam cezası tekliflerini Meclis’e sunacaklarını belirtti.

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, idam cezasının geri getirilmesini istediklerini söyledi.

Partisinin Bursa teşkilatının bir otelde düzenlediği istişare toplantısında konuşan Destici, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “Önüme gelirse imzalarım” sözlerini hatırlatarak şöyle konuştu:

“BBP olarak inşallah ekim ayında teklifimizi Meclis’e sunacağız ve oradaki grupların tavrını da göreceğiz. BBP olarak milletimize verdiğimiz sözü de tutacağız, inancımızın gereğini de yerine getireceğiz.”

Destici, iki grup için idam istediklerine değinerek, “Nurcan Karakaya ve bebeğinin hadisesinde olduğu gibi bizzat bombayı patlatıp onların canına kast eden için idamı istiyoruz. İkincisi de küçük yaşta çocuklarımızı, kızlarımızı, kadınlarımızı kaçırıp tecavüz ettikten sonra öldüren sapıklar için idam cezasının geri getirilmesini istiyoruz” dedi.

Destici ayrıca, “Anayasayı değiştirecek sayımız yok diyebilirler. Referanduma götürelim millet ne derse onu yapalım. Bizim teklifimiz bu” diye de konuştu.

İdam gündemi

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, astsubay eşini ziyarete gittiği üs bölgesinden evine dönen Nurcan Karakaya’nın kullandığı otomobilin geçişi sırasında patlama meydana gelmiş, 25 yaşındaki Nurcan Karakaya, 11 aylık bebeği Mustafa Bedirhan le birlikte yaşamını yitirmişti.

Bu olayın ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan idamı bir kez daha gündeme getirmiş, “Parlamentodan geçtiği anda benim için onaylamamak gibi bir durum yoktur” sözlerini yinelemişti.