Ana SayfaDünyaEzidi kadın kendisini kaçıran IŞİD’liyle Almanya’da karşılaştı, polis hiçbir şey yapmadı

Ezidi kadın kendisini kaçıran IŞİD’liyle Almanya’da karşılaştı, polis hiçbir şey yapmadı

HABER MERKEZİ – 2014 yılında IŞİD tarafından kaçırılan ve üç yıl sonra kaçıp Almanya’ya giden Ezidi bir kadın, kendisini zorla alıkoyan IŞİD mensubuyla Almanya sokaklarında karşılaştığını ve polisin hiçbir şey yapmadığını açıkladı. Bu olayın ardından Ashwaq Ta’lo isimli kadın Almanya’yı “Hiçbir zaman dönmeyeceğim” diyerek terk etti.

Şengal’de 2014 yılında IŞİD tarafından kaçırılan ve üç yıl sonra kaçıp Almanya’ya giden 19 yaşındaki Ashwaq Ta’lo isimli Ezidi kadın, kendisini zorla alıkoyan IŞİD’liyle Almanya’nın Stuttgart kentinde karşılaştı.

Ezidi kadın, Almanya polisinden IŞİD mensubunun ‘mülteci statüsü’ ile Almanya’da bulunması gerekçesiyle bir şey yapamayacağı cevabını aldığını söyledi.

Ezidi kadın, Abu Humam adlı Suriyeli IŞİD’li ile Stuttgart kentindeki karşılaşmasını şöyle anlatıyor:

“Yüzüne dikkatlice bakınca donup kaldım. Bu, aynı korkunç sakal ve çirkin yüzüyle Abu Humam idi. Almanca konuşmaya başlayıp bana ‘Sen Ashwaqsın değil mi?’ diye sorduğunda dilim tutuldu. ‘Ben Abu Humam’ım. Bir süre benimleydin. Hayatta olduğunu, kiminle yaşadığını ve ne yaptığını biliyorum’ dedi.”

BBC Türkçe’nin The Times’tan aktardığı, Bas News’e dayandırılan habere göre genç kadın bu karşılaşma ardından hemen kaçtı, yaşadıklarını kardeşine, polise ve göçmenlik ofisine anlattı.

Ancak Ta’lo’nun aktardığına göre polis, CCTV görüntülerinden Humam’ın kimliğini tespit etse de IŞİD’linin de ülkede mülteci statüsüyle bulunması nedeniyle hiçbir şey yapamayacağını söyledi.

Almanya’dan ayrıldı: “Hiçbir zaman dönmeyeceğim”

Haberde, Ta’lo’nun bu olayın ardından Almanya’dan ayrıldığı ve Irak Kürdistan Bölgesi’ne gelip babasıyla yaşamaya başladığı aktarılıyor.

Ezidi kadın Ta’lo’nun ayrıca “Hiçbir zaman Almanya’ya geri dönmeyeceğim” dediği belirtiliyor.

Ne oldu?

Ashwaq Ta’lo, 2014 yılında tüm ailesiyle birlikte Şengal’de IŞİD tarafından kaçırıldı.

O dönem 15 yaşında olan Ta’lo, Musul’da Abu Humam adlı Suriyeli bir IŞİD mensubu tarafından 100 dolar karşılığında esir alındı.

Ezidi kadın buradan Suriye’ye götürüldü ve İslam’a geçmeye, günde beş vakit namaz kılmaya ve Kuran’ı Arapça olarak ezberlemeye zorlandığını belirtti.

Ta’lo daha sonra bulunduğu yerden kaçmayı başardı, 14 saat yürüyerek Şengal Dağı’na ulaştı, sonra da mülteci statüsüyle Almanya’ya gitti.

Bugün hala birçok Ezidi kadın ve kız çocuğu IŞİD’in elinde bulunuyor. Ta’lo’nun kız kardeşi de onların arasında yer alıyor, ayrıca beş erkek kardeşi de kayıp.

Previous post
YÖK’ten bedelli askerlik yapacak öğrenciler için karar
Next post
HDP'den İmralı hazırlığı: Adalet Bakanlığı'na başvuru yapılacak