Ana SayfaDünyaFransa Çevre Bakanı canlı yayında istifa etti: “Artık yalan söylemek istemiyorum”

Fransa Çevre Bakanı canlı yayında istifa etti: “Artık yalan söylemek istemiyorum”

HABER MERKEZİ – Fransa Çevre Bakanı Nicolas Hulot, katıldığı bir radyo programında “Artık yalan söylemek istemiyorum” dedi ve ülkenin çevre politikasını eleştirerek canlı yayında istifa etti.

Fransa Çevre Bakanı Nicolas Hulot, ekoloji ve çevre konularında Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile aynı çizgide olmadıkları için görevinden istifa ettiğini açıkladı.

İstifa kararını katıldığı bir radyo programında açıklayan Hulot, “”Hükümetteki görevimle (çevre ve ekoloji konularında) yaşanan sorunların üstesinden gelindiği izlenimi vermek istemiyorum. Artık yalan söylemek istemiyorum” dedi.

“Bu hayatımın en zor kararı” diyen Hulot, kararı Pazartesi akşamı aldığını belirtirken iklim değişikliği konusunda yetersiz kalındığını vurguladı.

Nicolas Hulot kimdir?

Bianet’in haberine göre siyasetçi, yazar, fotoğrafçı ve gazeteci olan Nicolas Hulot, ilk olarak 1973’te Gökşin Sipahioğlu tarafından işe alındığı Sipa Press’te 5 yıl çalıştı.

1980’den itibaren de radyo ve televizyonda programlar hazırlayıp sundu.

Fondation Ushuaïa’yı 1990 yılında kuran Hulot, 1995’te adı İnsan ve Doğa için Nicolas Hulot Vakfı yapılan vakfın başkanlığını hala sürdürüyor.

Öte yandan Hulot, 2012 Fransa cumhurbaşkanlığı seçimi için 2011’de çevrecilerin yaptığı önseçime katıldı ancak önseçimi kaybetti.

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda Jean-Luc Mélenchon’u desteklerken, 2. turda ise François Hollande’a destekte bulundu.

Emmanuel Macron’un cumhurbaşkanı seçilmesinin ardından kurulan hükümette Devlet Bakanı, Dayanışmacı ve Ekolojik Dönüşüm Bakanı olarak atandı.