Ana SayfaKadınHakkında uzaklaştırma kararı vardı: Cezaevinden izinli çıkıp, eşini öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet istemi

Hakkında uzaklaştırma kararı vardı: Cezaevinden izinli çıkıp, eşini öldüren erkeğe ağırlaştırılmış müebbet istemi

HABER MERKEZİ – Bursa’da cezaevinden izinli çıkıp eşi Çiğdem Alparslan’ı öldüren Mehmet Hanifi Alparslan hakkında, ‘tasarlayarak eşe karşı kasten öldürme’ suçundan ömür boyu ağırlaştırılmış hapis cezası istemiyle dava açıldı. Hanifi Alparslan hakkında cezaevinden izinli çıktığı zamanlarda eve girmemesi için uzaklaştırma kararı alındığı ortaya çıktı.

Bursa’nın Gemlik ilçesinde 2013 yılında Coşkun Parlak’ı öldüren Mehmet Hanifi Alparslan hüküm giyerek tutuklandı.

Bunun üzerine Alparslan’ın eşi Çiğdem Alparslan ve çocukları kayınvalidesi ile kayınpederinin evine taşındı.

4 Mayıs 2018 günü cezaevinden izinli olarak çıkan Alparslan eve gitti ancak anne ve babası tarafından eşine zarar vereceği endişesiyle eve alınmadı.

DHA’nın haberine göre 5 Mayıs günü ailesi tarafından eve gelmesine izin verilen Alparslan, Çiğdem Arslan’ı bıçakladı.

Çiğdem Alparslan, yakınları tarafından kaldırıldığı Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi.

Olayın ardından kaçan Mehmet Hanifi Alparslan ise yakalanıp, tutuklandı.

Hakkında uzaklaştırma kararı varmış

Bursa Cumhuriyet Savcısı, Alparslan hakkındaki soruşturmayı tamamladı.

Soruşturma dosyasında cinayetten iki ay önce 9 Mart 2018’de yine cezaevinden izinli çıkan Mehmet Hanifi Alparslan ile Çiğdem Alparslan arasında tartışma yaşandığı belirtildi.

Bunun üzerine Çiğdem Alparslan’ın mahkemeye başvurduğu, mahkemenin de Mehmet Hanifi Alparslan’ın cezaevinden izinli çıktığı dönemlerde evden uzaklaştırılması yönünde karar verdiği kaydedildi.

Savunmasında, eşi Çiğdem Alparslan’ın annesi ve babası ile kalmaması için tartıştığını, sözünü dinlemeyince de öldürdüğünü söyleyen Mehmet Hanifi Alparslan hakkında, Bursa 1. Ağır Ceza mahkemesinde, ‘Tasarlayarak Eşe Karşı Kasten Öldürme’ suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Alparslan’ın yargılanmasına önümüzdeki günlerde başlanacağı belirtildi.