Ana SayfaKültür-SanatHalüsinatif bir deneyim: Gaspar Noé’nin son filmi ‘CLIMAX’ de Filmekimi’nde

Halüsinatif bir deneyim: Gaspar Noé’nin son filmi ‘CLIMAX’ de Filmekimi’nde

HABER MERKEZİ – “Rüya ve kâbuslarını” perdeye yansıtan Arjantinli yönetmen Gaspar Noé’nin son filmi “CLIMAX” Filmekimi’nin programında yer alıyor. Filminin merkezine bu kez dansçıları yerleştiren yönetmenin son çalışmasında da izleyiciyi Noé tarzı sürprizler bekliyor.

“I Stand Alone”, “Irreversible”, “Enter the Void” ve “Love”ın yönetmeni Gaspar Noé’nin son filmi “CLIMAX” de Filmekimi’nde gösterilecek.

Cannes’da “Yönetmenlerin On Beş Günü” bölümünün en iyi filmi seçilen “CLIMAX”te de kuralı bozmayan Arjantinli yönetmen, son filminin merkezine bu kez dansçıları yerleştiriyor.

Noé tarzı sürprizler

Filmde dansçılar son provalarını yaptıktan sonra beklenmedik bir gelişme yaşanıyor. Karakterler içilen sangriaların sayısı arttıkça tuhaf davranışlar sergilemeye başlıyor ve devamla da hazmı zor olaylar birbirini kovalıyor. Film; içerisinde müzik, dans, gerilim, cinsellik ve mizahi ögelerin bulunduğu halüsinatif bir deneyime dönüşüyor.

Filmin dansçıları

CLIMAX’in dansçılarını dansçı-müzisyen Kiddy Smile Paris’te dans savaşlarından seçmiş. Filmin koreografileri ise Diplo, Sia, Björk, Rihanna, 30 Seconds to Mars’la çalışmış, Los Angeles’lı Nina McNeely’ye ait.

İzleyiciler koreograf rolündeki Sofia Boutella’yı “Kingsman” filminden tanıyor.

Filmde waacker, krumper ve electrodancers gibi farklı sokak tarzları yer alıyor.


CLIMAX’in yanı sıra şu ana dek Filmekimi’nin programında yer alacağı duyurulan filmleri görmek için TIKLAYINIZ.
Previous post
Yapıcıların türküsünü söylerdi o...
Next post
"Bazen çobanları görüp sesleniyorum: Hiç gittiğiniz yerde cenaze falan buldunuz mu?"