Ana SayfaGüncelHDP’den İmralı hazırlığı: Adalet Bakanlığı’na başvuru yapılacak

HDP’den İmralı hazırlığı: Adalet Bakanlığı’na başvuru yapılacak

HABER MERKEZİ – HDP Grup Başkanvekilleri, kendisiyle hiçbir görüşme gerçekleştirilemeyen Abdullah Öcalan ile görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapacak.

Halkların Demokratik Partisi (HDP), tutulduğu İmralı Cezaevi’nde kimseyle görüştürülmeyen PKK lideri Abdullah Öcalan’la görüşmek için Adalet Bakanlığı’na başvuru yapacak.

Hafta başında gerçekleştirdiği Merkez Yürütme Kurulu toplantısında bu kararı alan HDP, yakın zamanda İmralı Adası’na giderek bakanlığa başvuruda bulunacak.

Bakanlığa başvuru konusunda henüz net bir tarih verilmezken, Mezopotamya Ajansı bayram tatili sonrası gerekli girişimlerin başlatılacağını belirtiyor.

Elçiliklere de mektup

Görüşme talebinin yanı sıra Asrın Hukuk Bürosu ve HDP Hukuk Komisyonu’nca Öcalan’ın cezaevi koşullarının gündemleştirilmesi amacıyla hazırlanacak kapsamlı bir mektup da elçiliklere gönderilecek.

Kimseyle görüştürülmüyor

PKK lideri Öcalan, tutulduğu İmralı Yüksek Güvenlikli F Tipi Cezaevi’nde, 27 Temmuz 2011’den beri avukatları ile, 5 Nisan 2015 tarihinden bu yana İmralı Heyeti üyeleri ile görüştürülmüyor.

6 Ekim 2014’ten beri de ailesi ve arkadaşlarıyla görüştürülmeyen Abdullah Öcalan, darbe girişiminin ardından yaratılan kamuoyu baskısı sonucu 2016 yılının Eylül ayında kardeşi Mehmet Öcalan’la görüşebilmişti.

Asrın Hukuk Bürosu, 2017 yılında açıkladığı “Ocak-Temmuz Dönemi İmralı Hapishanesi Hak İhlalleri, Gelişmeleri ve Mevcut Duruma İlişkin Tespit Raporu”nda, ulusal ve uluslararası hukuka aykırılığa dikkat çekmişti.

Raporda, uygulanan politikalar ve pratikler nedeniyle İmralı’daki durumun ‘hiçbir şekilde haber alamama haline evirildiği’ belirtilmişti.

Raporda yasaların açıkça tanıdığı haklardan olan avukat ve aile ziyaretlerine, mektup alıp gönderme dahil hiçbir iletişim kurma imkanına müsaade edilmediği de aktarılmıştı.