Ana SayfaGüncelİstanbul’da ‘barış mitingi’nin adresi Bakırköy

İstanbul’da ‘barış mitingi’nin adresi Bakırköy

HABER MERKEZİ – Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda Pazar günü yapılmak istenen 1 Eylül Dünya Barış Günü Mitingi’ne İstanbul Valiliği’nden izin çıktı.

İstanbul Bakırköy’de düzenlenmek istenen 1 Eylül Dünya Barış Günü mitingi için HDK, HDP, EMEP, DİSK, KESK ve İHD gibi çok sayıda siyasi parti, demokratik kitle örgütü, sendika ve dernek tarafından İstanbul Valiliği’ne geçtiğimiz günlerde başvuruda bulunulmuştu.

Başvuru sonucunda Valilik’ten mitinge izin çıktı.

2 Eylül Pazar günü saat 15.00’da Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda gerçekleştirilecek mitinge dair Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekilleri Ali Kenanoğlu, Serpil Kemalbay, Murat Çepni, Züleyha Gülüm, Ömer Faruk Gergerlioğlu ile HDP İstanbul İl Eşbaşkanı Esengül Demir ve Miting Tertip Komitesi Başkanı Yusuf Gülen basın toplantısı düzenledi.

‘Krize karşı işçi sınıfına savaş siyaseti dayatılıyor’

HDP İl Örgütü binasında düzenlenen açıklamada konuşan HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni, 1 Eylül vesilesiyle alanlarda başta barış olmak üzere eşitlik, adalet ve özgürlük taleplerini dile getireceklerini söyledi.

Tüm dünyada küresel kapitalizmin içinde bulunduğu ekonomik krize çare olarak işçi sınıfına savaş siyasetini dayatıldığını belirten Çepni, “bu savaş siyasetinin bir taraftan ırkçı, milliyetçi propagandayla örtülürken, bir taraftan da büyük bir yıkımı devreye soktuğunu” ifade etti.

Çepni, bunun en büyük örneğinin de Ortadoğu coğrafyasında yaşananlar olduğunu kaydetti ve şunları ekledi:

“Suriye, Türkiye, Filistin’de büyük bir acı coğrafyasına dönüşmüş durumda. Bölge gericiliği, faşizmi emperyalizm ile işbirliği içinde halklarımıza, emekçilere başta da Kürt halkı olmak üzere kendi kaderlerini tayin etme, kendi demokratik yaşantısını kurma konusundaki iradesine saldırılar yapılarak zülüm, açlık ve sefaleti reva görüyor. Bunun karşısında da büyük bir direniş ve özgürlük mücadelesi direniyor.”

Açıklamanın ardından HDP milletvekilleri Taksim İstiklal Caddesi’nde bildiri dağıtarak yurttaşları mitinge davet etti.

Previous post
‘İndirim marketlerinde 385 ürünün fiyatı ortalama yüzde 30 arttı'
Next post
Cumartesi Anneleri: 701’inci haftada da Galatasaray'da olacağız