Ana SayfaDünyaİsveç’te polis oyuncak silah taşıyan down sendromlu genci öldürdü

İsveç’te polis oyuncak silah taşıyan down sendromlu genci öldürdü

HABER MERKEZİ – İsveç’in başkenti Stockholm’de elinde oyuncak silahla evden kaçan 20 yaşındaki down sendromlu Eric Torel, polis tarafından vurularak öldürüldü.

İsveç’in başkenti Stockholm’de elinde oyuncak silahla evden kaçan 20 yaşındaki down sendromlu Eric Torel isimli genç, polis tarafından vurularak öldürüldü.

Expressen gazetesine konuşan gencin babası Ricart Torel, oğlunun gece yarısı evden kaçtığını ve konuya ilişkin polisten yardım talebinde bulunduklarını söyledi.

‘Anlamak imkansız’

Ricart Torel, ”Elindeki oyuncak için oğluma ateş etmişler. Üç polisin kurşunu oğlumun karnına isabet etmiş” ifadesini kullandı.

Anne Katarina Söderberg ise oğlunun konuşmakta zorlandığını, yalnızca ”Anne” diyebildiğini aktararak, ”Oğluma hayatında ilk defa oyuncak bir silah hediye edildi. O silah da oğlumun sonu oldu” dedi.

Polislerin oyuncak bir silah için oğlunu karnından vurmak yerine onu durdurmak için ayağına nişan alabileceklerini belirten gencin annesi, “Anlamak imkansız. Oğlum sineği bile incitmezdi” ifadelerini kullandı.

Polisler hakkında soruşturma başlatıldı

Öte yandan polisler hakkında ‘görevi kötüye kullanma’dan soruşturma başlatıldı.

Söz konusu açıklamayı yapan Özel Savcı Martin Tiden, polislerin de ‘görev başındaki polisleri silahla tehdit ettiği’ iddiasıyla gençten şikayetçi olduğunu aktardı.

Previous post
Afganistan’da Şii camisine bombalı saldırı: En az 20 kişi hayatını kaybetti
Next post
ABD'deki yangın kontrol altına alınamadı: 14 bin kişi için tahliye emri