Ana SayfaGüncelKılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 9 soru

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 9 soru

HABER MERKEZİ – Ekonomideki kötü gidişattan Cumhurbaşkanı Erdoğan ve iktidarı sorumlu tutan CHP lideri Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a 9 soru yöneltti. Kılıçdaroğlu, “Memleketi bu hale getirmek için bugüne kadar emir aldığın dış güçleri açıklayacak mısın? Yeni emirleri Katar’dan mı alacaksın?” diye sordu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, parti meclisi toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Türkiye’de son dönemde yaşanan kur krizi ile ilgili olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve siyasi iktidarı suçlayan Kılıçdaroğlu, ‘varlık barışı’ uygulamasını da eleştirdi.

CHP lideri, “Fuhuş, uyuşturucu, organ ticareti, kaçakçılık bile yapsan parayı Türkiye’yi getirip aklayabilirsin diyorlar. Haram paradan medet uman bir iktidar cumhuriyetin çıkarlarını savunabilir mi? Bunlar bir de Müslüman geçiniyorlar” dedi.

Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a da seslenerek “Benim döviz baronlarıyla 1 liralık ilişkimi ispat et istifa edeyim. Seçimlerin erkene alınmasının nedeni de ekonominin kötüye gitmesiydi. Şimdi seçimlerden sonra patlak verdi. Yok neymiş Amerikalı bir papaz yüzünden kriz çıkmış, ilgisi yok” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu’ndan Erdoğan’a 9 soru

“Erdoğan’a 9 soru soruyorum” diyen CHP lideri, şu soruları sıraladı:

  1. Tarımı bitir çiftçiyi borç batağına sürükle tarım ürünlerini ithal et diyen dış güçler miydi?
  2. Yandaşlarına Türkiye’nin en büyük ihalelerini dolar endeksli ver, ver ki dolar yükseldikçe daha fazla kazansınlar diyen dış güçler miydi?
  3. Yandaşlarına dolarla gelir garantisi de ver diyen dış güçler miydi?
  4. Yandaşlarının sözleşme değeri 123 milyar dolar olan projelerinin dış borçlarına devleti kefil et diyen dış güçler miydi?
  5. Döviz geliri olmayan şirketlere döviz cinsinden borçlanmalarına izin ver diyen dış güçler miydi?
  6. Geçmişteki üreten ve saygınlığı olan Mustafa Kemal’in Türkiye’sini Londra’daki bir avuç tefeciye teslim eden dış güçler miydi?
  7. Merkez Bankası’na müdahale et her şeyi sen belirle diyen dış güçler miydi?
  8. Memleketi bu hale getirmek için bugüne kadar emir aldığın dış güçleri açıklayacak mısın?
  9. Yeni emirleri Katar’dan mı alacaksın?

“Örgütlü suç devlette böyle oluşur”

Cumartesi Anneleri’nin 700’üncü hafta buluşmasının engellenmesine ve polis şiddetine de tepki gösteren Kılıçdaroğlu, “Cumartesi Anneleri’ne bakın. Yerlerde süründürüyorsunuz o yaşlı kadınları, anneleri. Ben orantısız güç kullanan polislere bir şey demiyorum, talimatları verenlere söylüyorum. Hangi gerekçeyle anneleri yerlerde sürüklediniz?” dedi ve şöyle devam etti:

“Bir suçu var, “Oğlumun mezarı nerede” diye sormak. Örgütlü suç devlette böyle oluşur. Darbeler sonrası devlet organize suç örgütü niteliğine kavuşmuştur. Faili meçhuller o dönemlerde olmuştur. Türkiye’nin bundan kurtulması lazım.”