Ana SayfaGüncelMeral Akşener yeniden genel başkan seçildi, önceki yönetimin yarısı değişti

Meral Akşener yeniden genel başkan seçildi, önceki yönetimin yarısı değişti

HABER MERKEZİ – Bugün Ankara’da toplanan kurultayda tek aday olan Meral Akşener, tekrar İYİ Parti Genel Başkanı seçildi. Kurultay’daki konuşmasında “‘Milletin Adamı’nın içine bir Führer kaçtı” sözleriyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüklenen Akşener, MHP’yi ise ‘İsviçre çakısı’na benzetti.

İYİ Parti’de başkanlığa aday olmayacağını açıklayan ancak partililerin yoğun kampanyasının ardından bu kararından geri adım atan Meral Akşener, partisinin bugün Ankara’da toplanan kurultayında tek aday oldu ve tekrar genel başkan seçildi.

Genel Merkez’e kayıtlı 1123 delege bulunuyor. Genel Başkanlık seçiminde 888 delege oy kullandı, 7’sinin oyu geçersiz sayıldı. 888 delegenin oyuyla Akşener, yeniden genel başkan seçildi.

Bahçeli’nin elini öpen isim de liste dışı

Meral Akşener’in hazırladığı partinin Genel İdare Kurulu listesinde önceki yönetimin yarısı değişti. 80 kişilik genel idare kurulunda 40 yeni isim var.

24 Haziran seçimlerinde İstanbul’dan milletvekili seçilen Hayati Arkaz, Akşener’in hazırladığı yeni Genel İdare Kurulu listesinde yer almadı. Arkaz, seçimin ardından TBMM açılışında MHP lideri Devlet Bahçeli’nin elini öpmüş, bu durum parti içerisinde tartışma yaratmıştı.

MHP’ye ‘İsviçre çakısı’, Erdoğan’a ‘Führer’ benzetmesi

İYİ Parti’nin Ankara ATO Congresium’daki 2. Olağanüstü Kurultayı’nda konuşan Meral Akşener, konuşmasına “Nerede kalmıştık” sözleriyle başlarken, kariyer planlamasıyla siyaset yapmadıklarını söyledi.

Akşener, “Veda niyetine ‘Ben sizi çok sevdim be’ demiştim. Bu sözümü alıp, elimi ayağımı bağlayan bir hamleye çevirdiniz, ‘Biz de seni çok sevdik be’ dediniz. Kararınıza teslim oldum. Görev, töre gereğidir” diye konuştu.

MHP’yi eleştiren Akşener, “İYİ Parti, AK Parti ve CHP’nin bir kumpas ağzı gibi konumlandığı, yanlarına da her işe yarayan, İsviçre çakısı rolündeki, MHP’nin iliştirildiği siyasi tabloyu değiştirmiştir” dedi.

Mevcut siyasi ve ekonomik tablonun sürdürülebilmesinin mümkün olmadığına dikkat çeken Akşener, “Bakın, daha bir ay dolmadan, Türkiye’ye dayattıkları tek adam rejiminin acı meyveleri düşmeye başladı. Ekonomi tepetaklak oldu, hukuk yerle bir, dış politika fiyasko. Devlet darmadağın. Anayasa’nın askıya alındığı bir süreçten geçiyoruz. Anlaşılıyor ki, Tayyip Bey’in gönlündeki sistem, komünist idarelerin politbüro sistemidir” şeklinde konuştu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı da eleştiren Akşener, “OHAL, olağan hal oldu. Valiler, AK Parti il başkanı olarak görevlendirildi. Galiba, ‘Milletin Adamı’nın içine, bir Führer kaçtı. Millete sürekli dört parmağını sallayan Tayyip Bey, artık beşinci parmağını da açmıştır: Dili, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet derken, ruhu tek adam, tek adam diyor” diye belirtti.

“Bu yolu korkaklarla yürümeyeceğiz”

Kazanmak için papaz elbisesi giyenlerden olmadıklarını dile getiren Akşener, “Sabaha iktidar umanlar, bizimle yola çıkmasın” dedi.

Karşılarına tehditler ve birçok çetin engelin çıkacağını söyleyen Akşener, “Bu yolu korkaklarla yürüyemeyiz. Cesur olanlar, kuvvetli olanlar, gerçekten inananlar katılsın kafilemize” ifadesini kullandı.

“Varlığımız çok anlamlıdır” diye devam eden Akşener, “Bunu daha da anlamlı kılacak olan, gerçeği görüyor olmamızdır. 5000 yıllık Türk devlet geleneğinin arsız bir aparata dönüşmesi, varlığımız için yeterli değil mi?” diye konuştu.

Previous post
Yüz binler ırkçılığa karşı Tekno Festivali'nde buluştu
Next post
Erdoğan: Trabzon'dan ilan ediyorum, oyununuzu gördük ve meydan okuyoruz