Ana SayfaGüncelMezuniyet töreninde pankart açmışlardı: Tutuklu ODTÜ’lülere dört yıla kadar hapis istemi

Mezuniyet töreninde pankart açmışlardı: Tutuklu ODTÜ’lülere dört yıla kadar hapis istemi

HABER MERKEZİ – Mezuniyet töreninde açılan pankartlar gerekçe gösterilerek tutuklanan dört ODTÜ’lü öğrenci hakkında “Cumhurbaşkanına hakaret”ten dava açıldı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde (ODTÜ) yapılan mezuniyet töreninde açılan pankartlardan dolayı “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla tutuklanan 4 öğrenci ve gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan bir baskı evi çalışanı hakkındaki soruşturma tamamlandı.

Başsavcılık, dört öğrenci ve bir baskı evi çalışanı hakkında ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ iddiasıyla birer yıldan dörder yıla kadar hapis talebiyle dava açtı.

Dava Ankara 11. Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

İddianame kabul edilirken, öğrencilerin tutukluluğunun devamına karar verildi.

Ne olmuştu?

ODTÜ’de 6 Temmuz’da gerçekleşen mezuniyet töreninde “Tayyipler Alemi” karikatürünü pankart olarak taşıyan 3 öğrenci, 7 Temmuz’da “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınmıştı.

8 Temmuz’da da pankartı hazırlattığı belirtilen Ö.K. ile söz konusu pankartı bastığı öne sürülen Ş.D. Ankara Emniyet Müdürlüğü ekiplerince gözaltına alınmıştı.

Öte yandan 8 Temmuz’da evine yapılan baskınla gözaltına alınan ODTÜ Öğrenci Temsilcileri Konseyi Başkanı ve ODTÜ LGBTİ+ Dayanışması’ndan Özgür Mehmet Gür ise serbest bırakılmıştı.

Gür, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından ODTÜ’ye rektör atanan Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök’ü protesto ettiği için “Huzur ve asayişi bozmak” iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Son olarak “Cumhurbaşkanı’na hakaret” suçlamasıyla gözaltına alınan 4 öğrenci tutuklanmıştı.

Previous post
Karikatürist Alpar: Eşitsiz bir toplumun komiği de eşitsiz
Next post
İş makinesinin altında kalan bir çocuk hayatını kaybetti