Ana SayfaGüncelMHP’de yerel seçim hazırlığı: Bu kez ittifak da ortak aday da yok

MHP’de yerel seçim hazırlığı: Bu kez ittifak da ortak aday da yok

HABER MERKEZİ – Mart 2019’da yapılması öngörülen yerel seçimlerde MHP’nin, 24 Haziran’ın aksine herhangi bir ittifak içerisinde olmayacağı ve ortak aday çıkarmayacağı belirtildi.

24 Haziran’da seçmenin karşısında AKP ile kurduğu “Cumhur İttifakı” ile çıkan MHP, yerel seçimde herhangi bir ittifak yapmayacak.

AA’nın haberine göre seçime tek başına girecek şekilde hazırlanan MHP, seçimde AKP ile sadece ‘gönül ittifakı’ yapacak ve ortak aday çıkarmayacak.

Bu kapsamda yerel seçimlerde gösterilecek adayların belirlenmesine yoğunlaşan MHP’nin bayramdan sonra çalışmalara başlayacağı belirtildi.

Ajansın haberinde MHP’nin, aday olarak öncelikle mevcut belediye başkanlarını değerlendirdiği, diğer yerlerdeyse az oyla kaybedilen, çok adayın olduğu ve halen belediye başkan adaylığı talebi devam edenlerle ilgili portföy oluşturduğu aktarıldı.

Partide, aday belirlemede mevcut il ve ilçe belediye başkanlarının taahhütlerini ne ölçüde yerine getirdiklerine ilişkin genel merkeze ulaşan ve bir nevi karne niteliğindeki raporların da etkili olacağı kaydedildi.

Barajı aşmıştı

24 Haziran’daki seçimlere ‘cumhur ittifakı’ çatısı altında AKP’yle birlikte giren MHP, yüzde 10 barajını aşarak Meclis’te 49 sandalye kazanmıştı.


PAYLAŞ:
    WhatsApp'da Paylaş!   Telegram'da Paylaş!     Yazdır   E-Posta Gönder

Önceki Haber
İzmir’de İnce mitingi öncesi 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' iddiasıyla tutuklanan 9 kişiye tahliye
Sonraki Haber
Dersim'deki yangına ilişkin Vali Sonel'den bir hafta sonra açıklama