Ana SayfaGüncelNewroz konuşması nedeniyle tutuklanmıştı: Gülsüm Ağaoğlu tahliye edildi

Newroz konuşması nedeniyle tutuklanmıştı: Gülsüm Ağaoğlu tahliye edildi

HABER MERKEZİ – Newroz konuşması sonrası gözaltına alınıp tutuklanan HDP MYK üyesi Gülsüm Ağaoğlu, tahliye edildi.

Tekirdağ’ın Ergene ilçesinde düzenlenen Newroz kutlamasına katıldıktan sonra, yaptığı konuşma gerekçe gösterilerek “örgüt propagandası yapmak” iddiasıyla tutuklanan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Gülsüm Ağaoğlu’nun yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Ağaoğlu duruşmaya Gebze Kadın Kapalı Cezaevi’nden SEGBİS ile katıldı.

Tekirdağ 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmayı izlemek için gelen HDP İstanbul Milletvekili Züleyha Gülüm, Ankara Milletvekili Filiz Kerestecioğlu, HDP Kadın Meclisi, TJA aktivistleri ve çok sayıda kadın ‘güvenlik’ gerekçesiyle binaya alınmadı.

Ağaoğlu’nun savunmasının ardından konuşan avukatı Levent Pişkin, müvekkilinin sağlık durumuna ilişkin raporları da mahkeme heyetine sunarak, Ağaoğlu’nun sağlık koşullarının dikkate alınarak tahliye edilmesini talep etti.

Mahkeme, Ağaoğlu’nun üzerine yüklenen suçun vasıf ve mahiyeti, mevcut delil durumu ve savunmanın alınmış olması itibariyle tahliyesine karar verdi.

Ağaoğlu hakkında yurt dışı yasağı getiren mahkeme heyeti, bir sonraki duruşmayı 1 Eylül’e erteledi.

Ağaoğlu’nun Newroz konuşması

Tekirdağ İl Örgütü tarafından “Newroz direniştir faşizme karşı halkların baharıdır” sloganıyla Ergene’nin Yeşiltepe Mahallesi’nde düzenlenen Newroz kutlamasında konuşan Gülsüm Ağaoğlu, Afrin’de ÖSO gruplarınca heykeli yıkılan ve Newroz’un simgesi olan Demirci Kawa’yı anmıştı.

Türkiye’nin Afrin’e yönelik saldırılarını ‘işgal’ olarak nitelendiren Ağaoğlu, kentin yağmalandığını hatırlatarak, “Tarihin çöplüğüne nasıl ki tüm diktatörleri attık şimdi de andımız olsun bu çağın diktatörünü de göndereceğiz” diye konuşmuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘ölüm siyaseti’ yaptığını söyleyen Ağaoğlu, “Ölümden haz alıyor. Ölen kişilerin sayılarının 3 binden fazla olacağını umuyor ve dile getiriyor. İnsanı sayıya indirgeyip ölümden haz alıyor. Biz bu anlayışa karşı olacağız, bunu yıkana kadar mücadele edeceğiz” demişti.