Ana SayfaEkolojiOrdu’ya giden Kılıçdaroğlu: Doğa ile inatlaşırsanız, intikamını alır

Ordu’ya giden Kılıçdaroğlu: Doğa ile inatlaşırsanız, intikamını alır

HABER MERKEZİ – Sel felaketinin yaşandığı Ordu’ya giden CHP lideri Kılıçdaroğlu, “Kentlerde yapılaşmayı, doğaya saygılı yapmamız gerekiyor. Doğa ile inatlaşırsanız, dere yatağına ev yaparsanız, okul yaparsanız, bina yaparsanız bir süre sonra doğa kendi intikamını alır” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sel felaketinin ardından Ordu’ya gelerek inceleme yaptı.

İlk olarak İkizce ilçesine giden Kılıçdaroğlu, Seymenli mahallesinde heyelan sonucu toprak altında kalarak, yaşamını yitiren Bayram Sekmen’in ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, daha sonra selde en çok hasarın meydana geldiği ilçelerden Ünye’ye geçti.

Kılıçdaroğlu, burada, Karadeniz Sahil Yolu üzerinde bulunan ve kısmen yıkılan Cevizdere Köprüsü’nde incelemelerde bulundu.

İklim değişikliklerini bütün dünyanın bildiğini kaydeden CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Doğaya saygılı olmamız lazım. Kentlerde yapılaşmayı, doğaya saygılı yapmamız gerekiyor. Doğa ile inatlaşmanın hiçbir mantığı, gerekçesi yoktur. Doğa ile inatlaşırsanız, dere yatağına ev yaparsanız, okul yaparsanız, bina yaparsanız bir süre sonra doğa kendi intikamını alır.

“Doğaya saygılı, doğa ile inatlaşmadan bir kentleşme kültürünü geliştirmek zorundayız. İklim değişikliği bizim için bunu da zorunlu kılıyor. Bu çerçevede, özellikle belediye başkanlarına büyük görevler düşüyor.

“Bugün dünyada bir kentleşme yapılırken, yol yapılırken, köprü yapılırken, dere yatakları, yollar, 100 yıllık sis, kar yağışı, yağmur yağışları dikkate alınarak kentleşme yapılıyor ve bu çerçevede kent yeniden düzenleniyor, olgunlaştırılıyor. Umarız, bütün bu felaketler bize bir ders olur. Tabiatla inatlaşmadan gerekli kent kültürünü hep birlikte geliştirmiş oluruz.”


Ordu’daki sel nedeniyle bir kişi hayatını kaybetti

“Doğal afet değil, sorumlusu iktidar”: Ordu’daki selin ardından ne yapmalı?

Previous post
Beş ana başlıkta: Sosyalist iktisatçılar krizden çıkışın yolunu gösterdi
Next post
ABD’nin Türkiye’ye ek vergi uygulamasına Almanya'dan eleştiri