Ana SayfaGüncelOrwell’in “Hayvan Çiftliği” filme uyarlanıyor

Orwell’in “Hayvan Çiftliği” filme uyarlanıyor

HABER MERKEZİ – George Orwell’in siyasi hiciv tarzındaki kısa öyküsü “Hayvan Çiftliği”nin filme uyarlanacağı duyuruldu. Filmin yönetmenliğini Andy Serkis üstlenecek.

Yazar ve eleştirmen George Orwell’in siyasi hiciv tarzındaki kısa öyküsü Hayvan Çiftliği filme uyarlanıyor.

Bant Mag.’ın haberine göre yönetmen ve oyuncu kimliğiyle tanıdığımız Andy Serkis’in uyarlayacağı filmin yayın haklarını Netflix aldı.

Imaginarium isimli yapım şirketiyle filmin yapımcılığını üstlenecek olan Serkis, aynı zamanda yönetmen olarak da projede yer alıyor.

Netflix, Hayvan Çiftliği uyarlamasının sinema salonlarında da gösterilip gösterilmeyeceğine dair net bir açıklama yapmadı.

Reeves de kadroda

Yönetmen Serkis, söz konusu kitabın uyarlamasını çekmek için 2012’den bu yana çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.

Bu uyarlamanın ekipçe uzun süredir paylaştıkları bir hayal olduğunun da altını çizen Serkis, sıklıkla birlikte çalıştığı yönetmen Matt Reeves’in de filmin yaratıcı ekibinde yer alacağından dolayı duyduğu memnuniyeti de dile getirdi.

Kitap hakkında

Asıl adı Eric Arthur Blair olan George Orwell’ın siyasi hiciv tarzındaki kısa öyküsü Hayvan Çiftliği 1945 yılında yayımlanmıştır.

Eser, alegorik açıdan zengin bir eserdir ve Sovyetler Birliği, Nazi Almanyası gibi totaliter rejimleri mizahî bir dille eleştirmektedir.

Hayvan Çiftliği, Stalinizmi yerden yere vururken Sovyetler’in kuruluşundan bu yana gerçekleşen olayları hicveder.

Hayvan Çiftliği eserinde adı geçen karakterlerin büyük bir kısmı domuz, kuzgun, köpek gibi hayvanlardır ve bu hayvanlar Stalin, Lenin, Marx gibi tarihî kişilerin alegorisi niteliğindedir.

Kitabın çizgi film versiyonları 1954 ve 1999 yıllarına gösterime girmiştir.

Roman ayrıca Pink Floyd’un 1977 tarihli “Animals” adlı albümünün konseptine ilham kaynağı olmuştur.

Previous post
AYM'den emsal nitelikte cinsel saldırı kararı
Next post
Burdur'da bir çocuğu istismara maruz bırakan erkek tutuklandı