Ana SayfaGüncelOscar Ödülleri’ne ‘popüler film’ kategorisi ekleniyor

Oscar Ödülleri’ne ‘popüler film’ kategorisi ekleniyor

HABER MERKEZİ – Oscar Ödülleri’ne ‘popüler film’ kategorisi eklenmesinin yanı sıra yayın süresinin kısa tutulması için de değişiklikler yapılmasına karar verildi.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi, Oscar Ödülleri’nde değişikliğe gidiyor.

Sinema Sanatları ve Bilimleri Akademisi’nin yeni seçilen başkanı John Bailey ve Akademi’nin CEO’su Dawn Hudson, dün akademi üyelerine gönderdikleri e-mail’de, değişikliklerle ilgili bilgilendirme yaptı.

Hudson ve Bailey, mesajlarında, “Değişen dünyada Oscar’ın gelişim ihtiyacı ve Akademi’nin dirilmesi gerektiğiyle ilgili sizlerden çok şey duyduk” dedi.

Değişiklikler

Daha fazla seyircinin dikkatini çekmek için popüler ve çok izlenmiş filmleri de ödüllendirmek üzere kategori belirlenecek. Ancak bu değişim 2019 yılında yapılacak olan 91. Oscar Ödülleri’nde olmayacak.

Akademi, üç saat süren töreni daha izlenir hale getirmek için 2020’deki törene yenilikler eklenmesine de karar verdi. Gelecek törenlerin üç saatle sınırlı kalması için çaba sarf edilmesine, ödüllerin canlı olarak ve reklam aralarında da sunulmasına karar verildi.

Belirli kategorilerin kazananları daha sonraki bir tarihte belirlenecek, kazanma anlarının da daha sonraki bir yayında verilmesi gibi değişikliklere gidilecek.

Akademi ayrıca 92. Oscar Ödülleri tarihini de daha erkene aldı. 2019 töreni 24 Şubat’ta yapılacakken, 2020 töreni 9 Şubat’ta gerçekleştirilecek.

Azalan izleyici sayısı

90. Oscar Ödülleri, 26,5 milyonluk seyircisiyle tüm zamanların en az izlenen Oscar töreni olmuştu. Bu, bir önceki yıla göre seyircinin yüzde 19 azalması anlamına geliyordu. 2008 yılından bu yana ilk kez seyirci sayısı 30 milyonun altına inmişti.

Jimmy Kimmel’in sunduğu 90. Oscar Ödülleri töreni, yaklaşık dört saat sürerken, son on yılın en uzun töreni olma özelliği de taşımıştı.

Previous post
İçimizde mırıldanan yabancı kim? – Elend Aydın
Next post
Arjantin'de 'kürtaj tasarısı' reddedildi, binlerce kadın sokağa çıktı